Meillä on jokaisella oma luottoreseptimme, jolla mokkapalat syntyy, eikö? Siksi en uskalla väittää näistä yhtään mitään, mutta sanoisin silti että parhaimmasta päästä nämä kyllä on – ellei jopa ihan ne kaikkein parhaimmat 😀 Ainakin se on totta, että itse kun tekee niin saa just sellaista kuin toivookin. Mä tykkään mokkapaloista suht tummina, kahvia päällisessä ja päällistä saa olla reilusti, melkein yhtä paksu kerros kuin pohjaakin. Maidottoman aikana kokeilin korvata pohjaan tulevan maidon kahvilla ja kappas, pohjasta tuli entistäkin parempi, ihanan pehmeä ja kostea! Millaisina sä tykkäät syödä nämä klassikkoleivonnaiset?
Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa tai kahvia
200 g margariinia
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokeriseokseen vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sulatettu margariini ja kaada leivinpaperin päälle pellille. Paista 175 asteessa noin 15 min.
Täyte:
vajaa 1 paketti tomusokeria
50 g margariinia
1 tl vanilliinisokeria
2-3 rkl tummaa kaakaojauhetta
noin 1/2 dl kahvia
Sulata margariini ja keitä kahvi. Sekoita kaikki ainekset keskenään, lisää kahvi viimeisenä ja sen verran että täyte on levittyvää, mutta riittävän paksua. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja nauti!
Mokkapalat on herkkuja ja multa kans löytyy se maailman paras ohje 😉 Pari viikkoa sitten näitä meilläkin leivottiin ja aika usein kyllä tulee just mokkapaloja leivottua, ne kun ei voi epäonnistua (meillä mokkapalat on vaaleita).
Sitä luulis että tähänkin kestosuosikkiin kyllästyisi joskus, mutta niin vaa mäkin teen näitä vähintään joka toinen kuukausi. Pitäis kokeilla just vaikka vähän vaaleempana versiona ens kerralla!
Namiii, pitäiskin tehä mokkiksia, viime kerralla kun tein tuli ihan järkyttävän pahoja, en tiedä mitä tapahtui :/ Mulle kelpaa vähän vähemmän kaakaoinenkin pohja, mut päällistä on mullakin oltava reilusti ja kahvia mukana. Slurpps, kuola valuu ajatuksestakin…
Ouch, mokkapaloissakin voi siis epäonnistua! Mä unohdin kerran voin, pohjasta tuli aika kuivakkaa mutta herkkuhimoissani söin silti 😀