VIIKONLOPPUVINKKI: GLUTEENITON SIEMENLEIPÄ

Mitä kuuluu teidän perjantai-iltaan? Täällä nautiskellaan parista lasillisesta hyvää viiniä ja herkullisesta siemenleivästä, jota tein siskoni kyläilyä varten. Siskoni noudattaa gluteenitonta ruokavaliota, ja itselläni kun ei niin kauheasti ole kokemusta gluteenittomista leipomuksista niin luotin ystäväni Piian reseptiarkistoon. Piialla olen pariin kertaan herkutellut tällä siemennäkkärin makua muistuttavalla pehmeämmällä versiolla eli siemenleivällä, ja tänään se pääsi testiin myös meidän keittiössä. Ihanan yksinkertaista valmistaa ja leivän saa viikonloppuna paistettua tuoreena aamupalapöytään, kun taikinan tekee jo edellisenä iltana jääkaappiin. Testatkaahan, vaikka ette olisikaan gluteenittomalla, tämä herkkuleipä tuskin jää syömättä!

siemenleipa IMG001

GLUTEENITON SIEMENLEIPÄ

2 1/2 dl auringonkukansiemeniä

1 dl pellavansiemeniä

1 dl murskattuja hasselpähkinöitä

2 rkl chian siemeniä

3 1/2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

2 rkl psylliumjauhetta

1 tl suolaa

1 rkl hunajaa tai siirappia

3 rkl voita

3 1/2 dl vettä

Sulata voi ja siirappi ja sekoita joukkoon vesi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Yhdistä seokset ja sekoittele niin kauan, että taikina alkaa jähmettyä. Kaada leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja laita yön yli jääkaappiin tekeytymään. Paista seuraavana päivänä 175 asteessa ensin 20 minuuttia vuoassa ja sitten vielä 40-50 minuuttia leivinpaperin päällä, vuoasta kumottuna.

0 Comments

  1. Piia 7 marraskuun, 2015

    Kiitokset eilisestä! Erittäin ruokaisa ja herkullinen leipä, kannattaa kokeilla! Näkemisiin viimeistään jouluna :-)!

    Vastaa
    • Melina 10 marraskuun, 2015

      Ihana kun kävitte, ja jouluna palataan!

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.