PUNAHERUKKAMUFFINSSIT KINUSKILLA

Meiltä löytyy takapihalta entisten asukkaiden istuttamat musta- ja punaherukkapensas, joista saa joka vuosi muutaman kipollisen marjoja. Herukat ei varsinaisesti ole meidän herkkua, paitsi mehuna, mutta niistä saa leivottua yllättävän hyviä piirakoita ja muffinsseja. Käytän niitä paljon myös puuron ja jugurtin seassa yhdessä jonkun toisen marjan tai hedelmän kanssa niin että lopputulos on makeampi. Punaherukat ja puolukat on täydellinen yhdistelmä kinuskin kanssa, ja näissä muffinsseissa makua tuo myös fariinisokeri. Suosittelen kokeilemaan!

punaherukkamuffinssit IMG001

PUNAHERUKKAMUFFINSSIT (noin 15 kpl)

2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
200 g voisulaa
3 kananmunaa
noin 2 dl punaherukoita
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1,75 dl fariinisokeria
Aloita valmistus kinuskista. Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan, kiehauta seos ja anna poreilla viitisen minuuttia. Kinuski saa jäädä löysäksi. Siirrä kinuski jäähtymään jääkaappiin.
Valmista muffinssit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja munat sekä viimeisenä marjat, ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 10-12 min.
Anna muffinssien jäähtyä kunnolla. Kun kinuski on täysin jäähtynyt, vatkaa se sähkövatkaimella vaahdoksi. Pursota kinuski muffinssien päälle ja nautiskele!

0 Comments

  1. Susanna 29 elokuun, 2015

    Tulipas loistavia. Kiitos ohjeesta! ?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.