NUTELLAPULLA

Tähän on tultu meidän perheessä, pullakin täyttyy Nutellalla ja miksipäs ei, sillä tämä suklaapulla on oikea makean ystävän herkku! Törmäsin netissä kuvaan, jossa Nutella-herkku oli tehty kukan (vai joulutähden?) muotoon, joten sitä oli kokeiltava pullataikinasta. Nutellaa ei tarvitse sivellä kerroksien väliin kuin ohut kerros, mutta silti pulla jää meheväksi kunhan sitä ei paista liikaa. Sama toimisi tietenkin myös ihan perinteisellä korvapuustitäytteellä, tai voisihan sitä kokeilla vaniljarahkaakin, mutta Nutellaa rakastavalle tämä pulla on napakymppi!

PULLATAIKINA

2 1/2 dl maitoa

1 pussi Sunnuntai kuivahiivaa

1 dl sokeria

1 muna

2 tl kardemummaa

1/2 tl suolaa

noin 8 dl vehnäjauhoja

100 g margariinia tai voita

Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöä jonkin verran lämpimämmäksi. Sekoittele joukkoon kuivahiiva. Lisää sokeri, muna, kardemumma ja suola. Lisää vielä jauhot ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen voi. Jätä taikina kohoamaan liinan alle noin tunniksi.

 nutellapulla IMG009nutellapulla IMG010

Kaulitse pullataikinasta kolme ohuehkoa levyä. Leikkaa levyt esim lautasen avulla kolmeksi samankokoiseksi ympyräksi. Levitä ensimmäisen levyn päälle Nutellaa, nosta päälle toinen levy, sivele taas Nutellalla ja nosta päälle kolmas levy.

Ota avuksi esim lasi, aseta se levyjen keskelle ja leikkaa ympyrän reunat 12 suunnilleen samankokoiseen palaan. Käännä jokainen pala kertaalleen ympäri, niin että Nutella-raita jää kauniisti näkyviin. Lopuksi yhdistä kaksi palaa nipistämällä päistä yhteen ja koristele halutessasi raesokerilla. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia, niin kauan että pinta on saanut aavistuksen väriä.

 

0 Comments

  1. Henna/ pakkomielteet.blogspot.fi 29 syyskuun, 2015

    Oi Nam!
    Testaan tämän ehdottomasti, mitenhän toimisi bostonkakkuna :p

    Vastaa
  2. Jonna / Minimimmit 29 syyskuun, 2015

    Voi nam! Tää menee testiin asap 🙂 Ja tulipa tuolla tyylilla todella kaunis pulla! Ja kuinkas paksun Nutella-kerroksen tuonne uskaltaa sivellä? 😉

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.