MYÖHÄISHERÄNNYT TESTAA: LEHTIKAALISIPSIT

Kaikki muuthan on näitä varmaan rouskutellut jo piiitkän aikaa, mutta meillä lehtikaalisipsejä tehtiin vasta nyt ekaa kertaa! Aiemmin ei ole tullut kokeiltua, koska sanat kaali ja sipsi ei vaan ole kuulostaneet herkulliselta, tai edes kokeilemisen arvoiselta. Ei olisi tullut varmaan testattua vieläkään, mutta anoppilassa lehtikaalia kasvoi omassa pihassa ja saatiin muutama lehti mukaan lähtiessä talkoista kotiin.

Sen kunmempaa reseptiä lehtikaalin valmistamiseen ei tarvitse, sillä valmistuksessa tuskin voi epäonnistua? Itsessään lehtikaali ei ainakaan omaan makuuni maistu hyvältä, mutta koska sen terveysarvot on ihan omas luokkaansa, on kiva kokeilla josko siitä saisi valmistettua jotain syömäkelpoista. Ja saihan siitä, vaikkei nämä ehkä perinteisille sipseille vedä vertoja niin ihanan suolaisina kaikki hävisi nopeasti parempiin suihin!

lehtikaalisipsit IMG001lehtikaalisipsit IMG002

lehtikaalisipsit IMG003

LEHTIKAALISIPSIT

lehtikaalta

öljyä (esim rypsi tai auringonkukka)

suolaa

Huuhdo lehtikaali ja kuivaa. Pyörittele kaali lautasella öljyssä ja nypi lehtiosat varresta pellille leivinpaperin päälle. Ripottele vielä suolaa ja paista 150 asteessa noin 10 min. Lehdet saa aavistuksen väriä pintaansa, mutta liian tummat maistuu palaneelta.

0 Comments

  1. Anni Jää 14 lokakuun, 2015

    Valmistuksessa todellakin VOI epäonnistua! 😀 Ekat poltin ja toiset maistui muuten vaan etovilta. Roskiin meni kaikki. 😛
    Tuoreena salaatin seassa maistui lehtikaali minullekin.

    Vastaa
    • Melina 19 lokakuun, 2015

      Toi polttaminen on kyllä ehkä se suurin riski! Mullakin ekalla kerralla jotkut pienimmät vähän mustui eikä maistunu hyviltä.. Ite en taas pystyis salaatissa syömään, mutta lämpimien ruokien seassa varmaankin menis.

      Vastaa
  2. TiinaFitfatmama 16 lokakuun, 2015

    Näitä on pitäny kokeilla jo pitkän aikaa mut en oo saanu aikaseksi 🙂

    Vastaa
    • Melina 19 lokakuun, 2015

      Nää oli oikeesti ihan jopa syötäviä, kannattaa kokeilla!

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.