Kaikki muuthan on näitä varmaan rouskutellut jo piiitkän aikaa, mutta meillä lehtikaalisipsejä tehtiin vasta nyt ekaa kertaa! Aiemmin ei ole tullut kokeiltua, koska sanat kaali ja sipsi ei vaan ole kuulostaneet herkulliselta, tai edes kokeilemisen arvoiselta. Ei olisi tullut varmaan testattua vieläkään, mutta anoppilassa lehtikaalia kasvoi omassa pihassa ja saatiin muutama lehti mukaan lähtiessä talkoista kotiin.
Sen kunmempaa reseptiä lehtikaalin valmistamiseen ei tarvitse, sillä valmistuksessa tuskin voi epäonnistua? Itsessään lehtikaali ei ainakaan omaan makuuni maistu hyvältä, mutta koska sen terveysarvot on ihan omas luokkaansa, on kiva kokeilla josko siitä saisi valmistettua jotain syömäkelpoista. Ja saihan siitä, vaikkei nämä ehkä perinteisille sipseille vedä vertoja niin ihanan suolaisina kaikki hävisi nopeasti parempiin suihin!
LEHTIKAALISIPSIT
lehtikaalta
öljyä (esim rypsi tai auringonkukka)
suolaa
Huuhdo lehtikaali ja kuivaa. Pyörittele kaali lautasella öljyssä ja nypi lehtiosat varresta pellille leivinpaperin päälle. Ripottele vielä suolaa ja paista 150 asteessa noin 10 min. Lehdet saa aavistuksen väriä pintaansa, mutta liian tummat maistuu palaneelta.
Valmistuksessa todellakin VOI epäonnistua! 😀 Ekat poltin ja toiset maistui muuten vaan etovilta. Roskiin meni kaikki. 😛
Tuoreena salaatin seassa maistui lehtikaali minullekin.
Toi polttaminen on kyllä ehkä se suurin riski! Mullakin ekalla kerralla jotkut pienimmät vähän mustui eikä maistunu hyviltä.. Ite en taas pystyis salaatissa syömään, mutta lämpimien ruokien seassa varmaankin menis.
Näitä on pitäny kokeilla jo pitkän aikaa mut en oo saanu aikaseksi 🙂
Nää oli oikeesti ihan jopa syötäviä, kannattaa kokeilla!