VIIKONLOPPUVINKKI: HELPOT MINIBURGERIT

frozen IMG026

Kun juhlia ja erilaisia kutsuja on toinen toisensa perään, tuottaa yleensä eniten päänvaivaa suolaiset tarjottavat. Haaveilin Minean synttäreille tekeväni cocktail-pöydän, joka olisi ollut täynnä pieniä erilaisia suupaloja, niin suolaisia kuin makeitakin, mutta niissä olisi lopulta ollut sen verran enemmän hommaa, että tyydyin perinteisempiin ratkaisuihin. Hampurilaisia ei tule juhlissa useinkaan tarjottua, koska kaupan sämpylät on liian isoja juhlatarkoitukseen, ja sämpylöiden leipominen itse veisi liian suuren osan valmisteluajasta. Lopulta keksin sen kaikkein yksinkertaisimman ratkaisun eli ruisburgerit – tai miksei näitä voisi tehdä mistä tahansa leivästä. Ja on muuten takuuhyviä, ja maistuu ihan jokaiselle!

Tarvitset:

1 pussi ruispaloja tai -puikuloita

noin 700g porsaan kassleria

tomaattia

cheddar-juustoviipaleita

salaattia

hampurilaiskastiketta

ketsuppia

Tee näin:

Valmista pulled pork jo edellisenä päivänä. Laita marinoitu liha kokonaisena uunivuokaan, jonka pohjalla on vettä. Paista lihaa kannen alla uunissa 120 asteessa 5-7 tuntia, liha on kypsää kun se hajoaa helposti haarukalla kokeiltaessa.

Kasaa burgerit seuraavana päivänä, aloita painamalla leivästä ympyröitä muotilla tai lasilla. Lämmitä liha ja lisää muut täytteet makusi mukaan. Halutessaan burgerin voi varioida täyttämällä sen pulled pork -lihalla, tomaatilla, vihreällä pestolla, mozzarellalla, rucolalla ja marinoidulla punasipulilla.

0 Comments

  1. Annika/ Karkkipurkki 4 maaliskuun, 2016

    Kiva idea, täytyykin näitä joskus testata 🙂

    Vastaa
  2. Essi 7 maaliskuun, 2016

    Hei käyppäs tuolla meidän puolella nappaamassa haaste sulle ja Minealle <3

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.