PÄTKISJUUSTOKAKKU

Söin lauantaina De Cafessa niin hyvää juustokakkua, että kokeilin heti seuraavana päivänä tehdä samantyylistä itsekin. Juustokakuissa voi käyttää lähes aina samoja perusaineksia pohjalla ja varioida makuja, sillä kokemuksesta olen huomannut, ettei sillä maun kannalta juurikaan ole väliä, käyttääkö rahkaa, tuorejuustoa, kuohukermaa, vispikermaa vai mitä – vain täytteen koostumus vaihtelee sen mukaan, mitä täytteeseen sekoittaa.

Tähän kakkuun halusin vähän korkeutta, joten laitoin sekä tuorejuuston että maustetun rahkan. Nämä yhdistettynä suklaaseen teki kakusta aavistuksen kiinteämmän ja tuhdimman kuin mitä se olisi esim pelkällä kerma-juusto-yhdistelmällä. Pääperiaatteena siis, mitä enemmän kermaa suhteessa muihin aineksiin, sitä moussemaisempi koostumus. Tästä kakusta voi hyvin jättää tumman suklaan kokonaan pois, ja laittaa halutessaan tuorejuustoakin aavistuksen vähemmän. Testaamatta ei kannata jättää, kakku on nimittäin aika herkkua!!

patkiskakku IMG002 patkiskakku IMG001

PÄTKISJUUSTOKAKKU

Pohja:

175g domino-keksejä

50g voita

2rkl maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita tehosekoittimessa keksit, sulatettu voi ja tuorejuusto tasaiseksi tahnaksi. Levitä tahna irtopohjavuoan pohjalle. Jos alle laittaa leivinpaperin, kakku on myöhemmin helpompi siirtää tarjoilualustalle.

Täyte:

1prk vispikermaa

loput maustamattomasta tuorejuustosta (200g:n paketista)

1prk Valion vaniljarahkaa

vajaa 50g tummaa suklaata

2 pussia Pätkiksiä

5 liivatetta

3rkl vettä

Vatkaa vispikerma. Sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa, ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon pussillinen Pätkiksiä. Sekoita tuorejuusto suklaan kanssa, yhdistä rahka mukaan ja lopuksi vielä kerma. Raasta vielä seokseen toisesta Pätkis-pussista noin kolmasosa. Liota liivatteita 10min kylmässä vedessä, kiehauta pari ruokalusikallista vettä ja sekoita kuivaksi puristettuhin liivatteisiin. Lisää liivate ohuena nauhana kermaseokseen ja kaada pohjan päälle. Hyydytä useampi tunti jääkaapissa tai tunnin verran pakastimessa. Koristele Pätkiksillä.

0 Comments

  1. Kaipuliini 16 helmikuun, 2016

    Onko pakko käyttää liivatetta vai onnistuisiko ilman ?

    Vastaa
    • Melina 17 helmikuun, 2016

      En oo itse kokeillut ilman liivatetta, mutta voisin kyllä melkein sanoa, että jähmettyy ilman sitäkin, kun pitää pakkasessa tunnin, pari. Seokseen tulee sen verran suklaata ja tuorejuustoa, että niiden luulisi hyydyttävän riittävästi. Jos kokeilet ilman, niin olisi kiva, jos tulisit myöhemmin kertomaan, miten onnistui! 😀

      Vastaa
  2. Mimmi 16 helmikuun, 2016

    Minkä kokoiseen vuokaan tehty?

    Vastaa
    • Melina 17 helmikuun, 2016

      Sepä unohtui ohjeesta kokonaan, hyvä kun kysyit! 20cm vuokaan tulee sopivan korkuinen näillä täytteillä.

      Vastaa
  3. Iina / Bebe au Lait 17 helmikuun, 2016

    NAM! Pakko kokeilla. 🙂

    Vastaa
    • Melina 17 helmikuun, 2016

      Tää on kyllä oikeesti hyvää!

      Vastaa
  4. Anna Mustikka 17 helmikuun, 2016

    Kuulostaa herkulliseslta. Jäin vaan ihmettelemään, että onko pätkikset tarkoitus sulattaa tumman suklaan joukkoon vai jääkö ne paloiksi?

    Vastaa
    • Melina 17 helmikuun, 2016

      Kun tumman suklaan sulattaa, niin pätkikset sulaa kyllä sinne sekaan kun sekoittelee niitä. Toki jos suklaan sulattaa vesihauteessa, voi pätkikset laittaa loppuvaiheessa sinne jo sekaan, mutta mikrossa ne menee tosi helposti pilalle.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.