PÄTKISKAKKU

Melko harvat taitaa tällä kuppikakkujen aikakaudella enää tehdä perinteisiä kuivakakkuja? Mä olen leiponut ensimmäisen kakkuni varmaan heti kookospallojen ja pannukakun jälkeen joskus ala-asteikäisenä, ja kyllä ne kelpaa edelleenkin teen tai kahvin seuraksi! Kuivakakuistakin saa todella näyttäviä, jos jaksaa nähdä vaivaa koristeluun ja kuorrutteisiin, mutta useimmiten makeannälkäiset suut ehtii kakun kimppuun ennen kuin koristenäperrykset on kakun päällä – näin ainakin meillä!

Kuivakakut on siitä käteviä, että yhtä ja samaa reseptiä voi käyttää pohjana vaihdellen täytteitä ja kuorrutteita. Yksi kaikkien aikojen lempparini on fazerina-kakku eikä geishakaan hullummalta maistu. Pätkis-kakun ohje lähti mukaan ystävän kahvipöydästä, ja sanoisin että tämä toimii! Tykkäsin kakusta jopa enemmän seuraavana päivänä, jolloin maut oli tiivistyneet ja kakku mehevämpi, vaikka onhan tuore leivonnainen aina ykkönen. Parasta tässä on vielä se, että kakun valmistaa helposti illalla lasten mentyä nukkumaan, sillä vatkainta ei tarvitse ollenkaan, kaikki vain sekaisin ja kakku uuniin.

patkiskakku IMG001 patkiskakku IMG002

PÄTKISKAKKU

4 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

3-4 rkl kaakaojauhetta

150 g sulatettua voita

2 dl maustamatonta jugurttia tai kermaviiliä

1 pussi Pätkistä

3 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja sekoita joukkoon Pätkikset. Lisää rasvan sekaan vielä jugurtti ja munat. Lopuksi sekoita joukkoon kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 min. Kumoa kakku kuumana.

Kuorrutus:

200 g suklaata (taloussuklaata tai halutessasi puolet taloussuklaata ja puolet Pätkistä)

100 g voita

Sulata kuorrutuksen aineet kattilassa sekoitellen ja kaada jäähtyneen kakun päälle.

Resepti: Myllyn Paras

0 Comments

  1. Laura A 25 syyskuun, 2015

    Oi, näyttää niin ihanalle!! Pakko testata! Laitetaanko pätkikset kokonaisina vai murennetaanko niitä vielä? ☺

    Vastaa
    • Melina 25 syyskuun, 2015

      Kokonaisina sulatetun voin sekaan. Ne sulaa sinne kun sekoittelee vähän aikaa.

      Vastaa
  2. Maaria | HULIVILINI 25 syyskuun, 2015

    Täytyy tunnustaa että mä en oo koskaan tehny kuivakakkua 😀 mutta tätä vois testata, koska Pätkis <3

    Vastaa
    • Melina 25 syyskuun, 2015

      Mä arvasin että teitä kuivakakkujen karttajia löytyy 😀 Mutta testaa ihmeessä ja tuuhan sit kertomaan toimiko!

      Vastaa
  3. jaana 25 syyskuun, 2015

    Kuulostaa niin hyvältä ja helpolta että pakko kokeilla viikonloppuna!

    Vastaa
    • Melina 25 syyskuun, 2015

      Ja helppoa ja hyvää tää onkin! Ite tykkäsin vielä enemmän seuraavana päivänä, mutta hyvää tietenkin ihan kuin vaan 🙂

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.