Valkosuklaa-browniekakku

Nyt näitä leivontaohjeita tulee kuin sieniä sateella, vaikka lupasin keskittyä muotiin. Tämä kertoo vain sitä, että Minean vaatetuksen lisäksi mielessäni pyörii hyvin suuren osan aikaa leivonnaiset. Pitäisi ehkä jonkin verran rajoittaa leipomisen määrää, mutta minkäs teet kun hyviä ohjeita on niin paljon.
Tämä kakkuohje on alunperin Kodin kuvalehdestä. Kakusta tulee amerikkalaistyylinen juustokakku ja on itsessään niin ihanan täyteläistä, ettei vaadi seurakseen lisukkeita.
Brownie-kerros:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl vehnäjauhoja
Sulata suklaa ja voi kattilassa. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää tähän suklaa-voiseos. Siivilöi jauhot taikinaan varovasti nostellen. Kaada irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 175′ 15 minuuttia.
Juustokerros:
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 munaa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Sulata valkosuklaa. Sekoita ensin tuorejuusto ja ranskankerma ja lisää sitten munat. Lisää seokseen sokerit ja sekoita juustoseos valkosuklaaseen vähän kerrallaan. Ota brownie vartin jälkeen uunista ja laske uunin lämpötila 160 asteeseen. Kaada brownien päälle juustokerros ja jatka paistamista noin puoli tuntia kunnes kakku on hyytynyt. Anna kakun levätä jääkaapissa yön yli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.