Loistavia ruokavinkkejä on sadellut edelliseen postaukseen, tiesin että teihin voi luottaa!! Päätin että teen uusien ideoiden innoittamana itselleni kahden viikon ruokalistan ensi maanantaista eteenpäin. Helpottaa hurjasti arkea ja varmasti säästyy muuten rahaakin, kun keskittää kaupassakäynnin yhteen kertaan viikossa. Tästä tulee vielä loistava ruokakevät, kiitos teille! Ja kesällähän elää pelkällä jätskillä, eiks niin:D
Tänään istuttiin heti aamusta ystävän kahvipöydässä ja sieltäkin lähti yksi loistava resepti matkaan. Instassa ehdinkin jo jakaa peltileivän ohjeen, mutta laitan sen vielä myöhemmin tällä viikolla tänne blogiinkin, kunhan ehdin itsekin testata reseptin. Ajattelin myös pääsiäisen tunnelmissa kokeilla viikonloppuna kinderpiirakkaa. Onko kellään kokemusta siitä? Taitaa olla aika supermakea, mutta niin herkkujen pitääkin olla.
Jottei tässä postauksessa olisi mitään päätä eikä häntää, täytyy vielä avautua tänään kovasti mietityttäneistä rintaraivareista. Nooa on nyt reilun viikon verran raivonnut iltaisin tissillä, hämäyskeinot ei tepsi, kummallakin rinnalla raivotaan ihan samalla tavalla ja yöllä ja aamupäivällä syödään normaalisti, ilman kiukkuja. Maitoa pitäisi tulla ihan sopivasti, ehkä ennemminkin ongelma voisi olla se, että maitoa yleensäkin tulee, kun Nooa haluaisi vain tulla tissille hengailemaan. Raivarit taisi alkaa pari päivää sen jälkeen kun kotiuduttiin mun porukoilta, jossa äitini siis antoi muutaman kerran pullosta maitoa. Voisiko tämä kiukuttelu nyt sitten johtua siitä, että Nooa olisi jo muutamassa päivässä ehtinyt tottua pulloon? Vielä ei ole aikomusta luovuttaa, mutta uskokaa kun sanon, että tällä pojalla on käsittämättömän korkea kiljumisääni, joka ei ole niin kovin kiva juttu korvan vieressä. Löytyykö keltään kokemusta rintaraivareista? Ainoa helpottava tekijä on meillä ollut unipussi (josta muuten en vielä olekaan kirjoittanut!), mutta muuten on keinot vähissä. Iso peukku kuitenkin sille, että viime yönä Nooa nukkui kaksi yli 3h pätkää! Peukut myös sille että ensi yönä menisi yhtä hienosti!
Lopuksi vielä Lapsimessu-lippujen voittajat. Kaikista kommentin jättäneistä 2 lippua lähtee nimimerkille ”R” veikkauksella Noel ja nimen oikein arvanneista liput saa ”Veera”. Onnea voittajille! Pistättekö osoitteenne mulle sähköpostilla niin ehtii liput messupäiväksi perille.
Meillä Lenni-pojun rintaraivareihin on auttanut kun isä on ottanut vauvan syliin ja hytkytellyt rauhalliseksi (äidin sylissä ei rauhotu, ehkä koska tuoksuu maito) vauva jopa välillä nukahtaa tai sitten rauhottuneena malttaa taas tissitllä..
Tämä kai kuuluu ikään, tuskinpa tuosta pullosta johtuu, koska ainakaan meidän vauva ei ole pullosta juonut.
Nyt vauva pian täyttää 3kk ja rintaraivarit on vähentynyt huomattavasti.
Tsemppiä 🙂
Ainii halusin vielä lisätä että välillä tepsii kun vauva kovasti raivoaa niin puhaltaa vähän vauvaa naamaan jolloin tulee sukellusrefleksi ja vauva pidättää hengitystä jolloin se saattaa ”unohtaa” kiukkunsa ja havahtua hetkeksi jolloin sitten taas suostuu syömään 🙂
Hei kiitos tiedosta, en ole tiennyt, mihin tuo puhalluksen vaikutus perustuu 🙂 käytän puhallusta itse välillä töissä kun pieni lapsi ei osaa rauhoittua ja usein tehoaa!
Okei! Tää on kokeiltava!
Joku ohimenevä vaihehan tuo raivoaminenkin on, mutta kyllä se pännii sillä hetkellä kun on menossa. Meilläkin välillä tepsii isin rauhoittelu paremmin kun ei oo maito lähellä. Ihana nimi teiän pojalla 🙂
Viimeisessä vauva-lehdessä oli juttua vauvan rauhoittamisesta ”maagisella tempulla” taputuksen avulla. Siinä taputetaan pehmeästi ja tasaisesti vauvan lähellä, jolloin vauva alkaa kuuntelemaan ääntä ja rauhoittuu. Kehoitettiin koittamaan esim. rintaraivareiden aikana, jos toinen aikuinen lähellä. Joku vauva oli aina rauhoittunut rinnalla ja alkanutkin syömään, kun isä taputtanut vieressä. Kannattaa kokeilla 🙂
Kaikki keinot on kokeiltava kun pahin raivo on päällä, joten ehdottomasti testataan 🙂
Meillä oli myös rintaraivareita vaikkei pulloa ollut nähtykään. Muutama päivä meni niin, että sain lapsen huijattua rinnalle vain silloin, kun hän oli nukahtamassa/nukkumassa. Silloin tissi sujahti suuhun mukisematta.
Yöllä meilläkin syödään ihan rauhassa kiukkuamatta. Päivällä on vähän hankalampaa kun Nooa ei meinaa suostua nukahtamaan kuin tissille..
Meillä auttoi rintaraivareihin jumppapallon päällä pomppiminen tai samantyyppinen pompottava liike, hetken pompoteltua suostui alkaa syömään. Ja pahimmat raivarit meni ohi alle viikossa.
Kinderpiirakka ON hyvää ja melko helppo tehdä (paitsi kauniit koristelut), ja ei minusta liian makeaa kuitenkaan.
Oon kokeillu tota pomppimista sängynreunalla mutta ei oo tepsinyt..
Kinderpiirakka oli musta superhyvää ja just sopivan makeeta tällaiselle pullahiirelle!
Meillä tytöllä oli välillä ihan kamalia rintaraivareita. Tulivat aina kausittain, eli tulkitsin ne aina johonkin ikävaiheeseen liittyviksi. Tosin välillä raivarit johtuivat myös siitä, että maidon herumisen alkaminen kesti vauvan mielestä liian kauan ja hermot ehti mennä jo heti alkuunsa. Toimivin konsti raivareiden voittamiseksi oli vesihana. Laitoin keittiön tai vessan hanan valumaan täydellä teholla ja vauva varmaan hämmentyi siitä sen verran, että unohti kiukkunsa ja alkoi syömään. Jos maitoa ei heti herunut vauvan mielestä tarpeeksi, jaksoi hän imeä kuitenkin veden lorinaa kuunnellessaan suht rauhassa siihen asti että heruminen alkoi. Toinen keino oli tuo ylläkin mainittu isän sylissä rauhoittuminen, joka toimi lähes aina. Harmi vain, että mies ei tietenkään aina ollut kotona raivareiden iskiessä. Tsemppiä sinne, eiköhän tuo(kin) vaihe mene kohta ohi ja imetyshetket ovat taas huomattavasti mukavempia teille molemmille! 🙂
Kiitos tsempeistä! Vähitellen on onneksi tilanne alkanut meilläkin rauhoittua ja raivareita tulee lähinnä silloin jos tarjoan tissiä liian tiheästi.
Meillä auttoi raivareihin kärsivällisyys ja tyyneys. Vaihdoin myös välillä puolta tai asentoa. Kunhan itse yrittää pysyä tyynenä tilanteessa. Toivottavasti on vain ohimenevää.
Mein 7kk syö päivisin enää tosi harvoin rintaa, saa hepulin jos edes yritän tarjota muulloin kun juuri ennen unia tai ruokailun päätteeksi. Raivoaa aikansa ja rimpuilee. Yleensä otan pystyssä syliin ja rauhoittelen ja vaihdan puolta. Joskus vaihdetaan kerran, joskus viisi.
Tsemppiä!:)
Mäkin oon kokeillut asennon ja puolen vaihtamista, mutta ei tehoa meillä. Onneks näistäkin joskus päästään vielä eroon, kun nämä kaikki tosiaan tuntuu aina olevan jotain uusia vaiheita..
Kuulostaa hassulta, mut rintaraivareihin auttoi kypärämyssy päässä, isä tuli pitämään kättä vauvan pään päällä tai imurin ääni.
Heh, kokeilin hattua mut ei tehonnut :). Imuri kyllä rauhoittaa meilläkin, mutta koira taas raivostuu siitä 😀