Joku meni tekemään lupauksen, joka taisi mennä suunnilleen näin ei enää leipomista omaksi iloksi. Se lupaus piti niinkin kauan kuin sunnuntaihin asti, sillä keittiön pöydällä lojuva suklaakasa suorastaan huusi tekemään jotain hyvää. Saatiin aika monta pakettia suklaata joululahjaksi, ja vaikka ollaankin kovin ahkerina koitettu niitä tuhota, on jäljellä edelleenkin yksi täysi kulhollinen Fazerin herkkuja. Järkeilin (järkihän se tässä oli se joka päätti!) että leipomalla niistä pääsisi nopeammin eroon ja tein superhelpon juustokakun Fazerina-suklaista. Lopputulos oli sairaan hyvä kakku, jota tekisi mieli tehdä samantien lisää kun entiset on syöty. Ja tähänhän käy melkeinpä mitkä tahansa suklaat!
Fazerina-kakku
noin 100g Domino-keksejä
50g sulatettua voita
Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele 22cm irtopohjavuokaan. Alle voi laittaa leivinpaperin, jolloin kakun siirtäminen tarjoilualustalle sujuu helposti.
noin 20 Fazerina-suklaakonvehtia tai 200g suklaalevyä
3 dl kuohukermaa
1 pkt Philadelphia-tuorejuustoa
3 liivatelehteä
Sulata suklaa mikrossa. Vatkaa kerma, sekoita ensin tuorejuuston kanssa ja sitten hieman jäähtyneeseen suklaaseen. Kerma-tuorejuustoseosta kannattaa sekoittaa suklaan sekaan lusikallinen kerrallaan niin saa tasaisimman lopputuloksen. Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeäksi, keitä 3rkl vettä ja sekoita liivatteeseen. Sekoita liivate ohuena nauhana muuhun seokseen ja kaada pohjan päälle. Laita jähmettymään jääkaappiin, koristele halutessasi suklaalla ja vaahtokarkeilla.
Oi NAM! Oon ihan kakkuholisti, juustokakku on parasta :)! Normikakut menee aina pieleen, juustokakut on jotenkin helpompia tehdäkin :).
Ja juustokakut on niin paljon parempiakin kun normikakut!!
Oi ihana ohje nams. On nyt kakku jääkaapissa 🙂 teen tätä ystävän baby shower kutsuille jos onnistuu 😀 !
Pistitkö myös Fazerinoja vai kokeilitko jollain toisella suklaalla? Käyhän huikkaamassa vielä että maistuiko :)!
Ooh ihanuutta! Miten tymäkkä kakusta tulee tuolla liivatemäärällä? Olen tehnyt vastaavia kakkuja jopa ilman liivatetta ja ovat melkein kestäneet kasassa 🙂 Ja tuon seoksen teen niin, että notkistan tuorejuuston ensin, että paakut katoaa ja sekoitan tuorejuuston ja suklaan keskenään ja lopuksi lisään kermavaahdon. Mulle kun on iskostunut päähän, että kevyempi vaahto lisätään aina raskaampaan.
Ei tullut kolmella liivatteella liian hyytelömäinen. Mä oon niin estetiikan rakastaja etten tykkää jos kakku alkaa valua kasaan pöydässä kun siitä on pari palaa leikattu, niin päätin laittaa liivatetta. Mäkin itse asiassa monesti sekoittelen suklaan ja tuorejuuston, nyt vaan vedin vatkaimella tuorejuuston kerman sekaan – toimi niinkin!