Kaupallinen yhteistyö Jordanin kanssa
Missä iässä teidän lapset on alkaneet harjata hampaita? Hampaat on aihe, josta mä tykkään puhua – ihan vaan jo siksikin, että hampaat kuuluu näkyvänä osana ulkonäköön, ja huonosti hoidetut hampaat ei näytä kenelläkään hyvältä. Ennemmin hoidan hampaita kotikonstein päivittäin, kuin istun hammaslääkärin tuolissa paikattavana, ja sama pätee lapsiin. Kukaan tuskin käy mielellään hammaslääkärissä? Myönnettäköön, että on niitä reikiä mullakin ollut joskus pienempänä, mutta nyt aikuisiällä sitä ehkä osaa huolehtia purukalustostaan paremmin eikä karkkiakaan tule syötyä niin usein.
Huolestuttava ajatus on se, että niitäkin kolme-, neljävuotiaita nassikoita löytyy, joilta jo paikkaillaan reikiä! Tiesittekö muuten, että jo yksi- ja kaksivuotiaan ruoka- ja hammashoitotavoilla on merkitystä myöhemmälle hampaiden reikiintymiselle? Jos itse tiedän voivani vaikuttaa siihen, miten hyvät hampaat Minea ja Nooa tulevaisuudessa saa, tottakai haluan näyttää mallia lapsilleni ja opettaa heitä pitämään huolta hampaistaan. Lasten hampaidenhoito on meidän äitien ja isien vastuulla, joten eikö se silloin ole meidän toimintatavoista ja laiskuudestakin kiinni, jos pienellä lapsella hampaat reikiintyy? Harjaus aamuin ja illoin, mehut, karkit ja muut makeat vain ruokailun yhteydessä ja hammaspastilli aina ruoan jälkeen – näillä pääsee varmaan jo suht pitkälle.
Molempien lasten kanssa on meillä hampaiden harjaaminen aloitettu suunnilleen silloin kun ensimmäiset hampaat on puhjenneet ja kasvaneet näkyviin. Kyse ei vielä tällöin ole niinkään ollut siitä, että hampaat tarvitsisivat päivittäistä harjausta reikiintymisen pelossa, vaan pienemmän lapsen kanssa harjaushetket on totuttelua hammasharjaan sekä päivittäiseen harjausrutiiniin. Nooalla on käytössä Jordanin vauvaharja, josta saa itse otettua tukevan otteen eikä harjan varsi ole niin pitkä että se yltäisi kurkkuun saakka. Harjan voi huoletta antaa Nooalle itselleen, ja poika rakastaakin mutustella ja järsiä harjapäätä. Hammastahnaakin ollaan jo kokeiltu, hyvin pieni määrä mietoa vauvatahnaa harjalle ja harja suuhun! Jordanin hampaanhoitovinkit eri-ikäisille lapsille on:
0-2 vuotta: Hampaiden pesu on lapselle vielä leikkiä. Tässä vaiheessa tarkoitus on tehdä harjaamisesta rutiini, johon lapsi tottuu jo vauvana.
3-5 vuotta: Hampaiden pesun merkitys kasvaa, harjaamishetken tulisi olla noin 2 minuuttia. Tässä iässä reikiä kehittyy helpommin, joten tarkkuus pesussa on tärkeää, ja herkutteluun ja naposteluun olisi hyvä kiinnittää huomiota.
6-9 vuotta: Hampaat on suurimmassa vaarassa reikiintyä. Hampaiden harjauksen tulisi olla huolellista, vanhemmat voivat vähitellen antaa vastuuta harjaamisesta lapselle itselleen.
Usein lapsille tuntuu hampaiden harjaamiset, käsienpesut ja pukemiset olevan sellaisia hetkiä, jolloin aletaan helposti kiukutella, mutta ihme kyllä, meillä on hampaiden harjaus sujunut aina ongelmitta. En tiedä, mikä se taika on, vai olisikohan kyse vain siitä, että harjaus on otettu niin aikaisin mukaan rutiineihin. Se on luonnollinen osa päivärytmiä, ihan niin kuin on syöminen tai yökkärin pukeminenkin. Joskus on tietty niitäkin aamuja, kun harjaus kaikessa kiireessä unohtuu ja niitä iltoja, kun väsymys iskee niin kovaa päälle, että iltatoimet tehdään mahdolisimman pikaisesti. Onneksi tässä hommassa ei vielä tarvitse olla niin tiukkapipoinen, eikä se maata kaada jos jonain päivänä harjaus on vähän huolimattomampaa kuin toisena, kunhan innostus harjaamiseen säilyy.
Vaikka useimmiten meillä harjataankin sujuvasti ja kiukuitta, tulee varmasti kaikissa perheissä niitä aikoja tai päiviä, jolloin hampaiden harjaus ei vaan yksinkertaisesti huvita. Silloin kuvioihin helposti astuu hammaspeikot, karkkipäivän peruminen tai reikiintymisellä pelottelu, mutta on niitä kivempiakin keinoja saada taaperot tarttumaan harjan varteen. Kaikki lähtee jo harjan valinnasta, Minea saa itse valita kaupasta oman harjansa, jotta se varmasti on mieleinen. Meillä siitä on tehty melko samanlainen tapahtuma kuin lelun ostamisesta. Harja uusitaan ”vain erityispäivinä”, sitä esitellään ylpeänä isovanhemmillekin ja koko perhe ”jännityksellä odottaa että päästään kotiin harjaamaan hampaat uudella, upealla harjalla”. Sen lisäksi purkat ja hammaspastillit on markkinoitu jälkkärinä, joita saa ottaa reippaasti syödyn ruoan päälle – erikoisemmat purkat erityishetkinä tai hienosti suoritetun hampaiden harjaamisen jälkeen. Sekin toimii, kun on puhuttu isompien kavereiden rautahampaista, maitohampaiden tippumisesta ja siitä, että hammaskeiju tarvitsee hyviä, vahvoja hampaita myöhemmin itselleen.
Myös Jordanilla on huomattu, ettei hampaiden harjaaminen aina suju toivotusti, sillä yrityksen tavoitteena on inspiroida vanhempia ja motivoida lapsia parempaa suunterveyttä kohti. Tämän ajatuksen pohjalta Jordan on juuri julkaissut kekseliään hampaiden harjaus -pelin sekä hampaiden harjaus -laulun lapsille. Ideana on se, että lapsi ensin pesee pelissä eläinten hampaat puhtaiksi ja seuraavana vuorossa on omat hampaat. Leikin lomassa harjaus sujuu kuin huomaamatta, ja voihan sitä vaikka pestä lapsen hampaat samaan aikaankin kun lapsi pelaa eläinpeliä. Minean kansa meillä on haasteena saada harjaaminen kestämään riittävän pitkään, ja tähän apua saa hampaiden harjaus -laulusta, jota soitetaan se kaksi minuuttia, jonka ajan hampaita harjataan. Kaikille lapsille on varmaan tuttu se leikki, jossa musiikin soidessa saa juosta ja riehua, mutta musiikin loppuessa pitää pysähtyä? Miksei ensin leikkisi peliä perinteisellä tavalla, ja sen jälkeen rauhoitutaan hampaiden pesuun samalla idealla!
Meillä nämä molemmat, hampaiden harjaus -peli ja -laulu, on otettu jo ahkeraan käyttöön samantien – kokeilkaa tekin miten homma toimii! Jokaisella pienten lasten vanhemmalla on varmasti myös omat vinkkinsä siihen, kuinka suostutella lapsi harjaamaan hampaat? Nyt pääsette jakamaan ne meidän muiden äitien ja isien avuksi, sillä jakaessa oman vinkkisi kommenttiboksissa olet mukana arvonnassa, jossa palkintona Jordanin hammasharjat koko perheelle! Jätä kommenttisi viimeistään sunnuntaina 6.9. – samalla voit halutessasi kertoa, onko teillä jo testattu Jordanin kehittelemää hampaiden harjaus -peliä ja -laulua! Eikä tässä vielä kaikki, sillä hampaiden harjaus -peliä testatessasi pääset vielä osallistumaan toiseenkin arvontaan, jossa palkintona Apollomatkojen matkalahjakortti – huikeaa eikö?!
Meidän mini, 5kk, avaa mukavasti suun aina hammasharjan nähdessään. Ilmeisesti pitää käytössä olevaa Muumi -hammastahnaa herrrkullisena 🙂
Kiitos vinkeistä! Laitetaan testiin heti huomenna. 🙂 Meillä harjauksessa motivaattorina toimii pieni, imukupilla peiliin kiinnittyvä tiimalasi. Tyttö haaveilee kovasti sähköhammasharjasta. Sekin voisin kivasti motivoida. Kiva blogi sinulla! Jatka samaan malliin! 🙂
Ihan ensimmäisestä hampaasta lähtien harjaus aamuin ja illoin niin siitä tulee tapa 😀 ei mulla mitään kummempia niksejä, meillä lapset on suostuneet aina hyvin harjailemaan hampaita ainakin tähän asti kun aina sitä ollaan oikeastaan tehty.:D
Meidän 4- ja 3-vuotiaat kilpailevat nykyisin koko ajan kaikesta, joten aamuisin (kun molemmat ovat keskittyneet aamuohjelmiin eikä hammaspesut kiinnosta) kysyn suurella äänellä ”kumpi haluaa pestä hampaat eka ja voittaa?”, niin johan tulee vipinää kinttuihin ? molemmat juoksevat vessaan, tosin tappelevat sitten siitä kumman hampaat ensin pestään…
Meidän vauvelille (8kk) lykättiin harja käteen heti, kun eka hampaat tulivat esiin. Tykkää kovasti kaluta harjaa, kun ikeniä kutisee. Ja hampaiden harjauksestakin tykkää, vauvatahna taitaa maistua hyvältä ? isompien lasten kanssa ollaan aloitettu hampaiden harjaus myös aikaisin ja tehty sitä säännöllisesti, joten tietävät kyllä, että kuuluu arjen rutiineihin, eivätkä oikeastaan mutise vastaan pesuhommista!
toisen xylitolpastillin saa aamuisin sitten hampaiden pesun jälkeen. Lahjontaa siis ?
Säännöllisesti harjailtu vauvasta alkaen ja tehty siitä perheen yhteinen iltapuuha. Ei ongelmia ?
Meillä kans alotettu hamapaiden harjaus aamuin illoin heti ensimmöisten hampaiden tultua. Nykyisin tyttö 1v 2kk osaa itse mennä vessaan ja osoittaa hammasharjaa kun sanotaan että hampaiden pesulle 🙂 Tyttö mielellään kantaa ja järsii hammasharjaa mutta hampaat saa kunnolla pestyä siten että annan tytölle äitin hammasharjan ja hän saa harjata äidin hampaita samalla kun äiti harjaa tytön hampaita 🙂
Meillä 4 vuotiaalla sähköhammasharja ja sen kanssa on jännä pestä hampaita. Vajaa 2v:n kanssa harjaus onkin vaihtelevasti taistelua. Välillä hampaat saa pestä hyvin, välillä suuhun ei saisi koskea lainkaan. Tiedä sitten vaikuttaako puhkeavat hampaat tuohon ajoittaiseen kiukutteluun vai onko se vaan tuo ikä. 😀
Meillä on hampaiden harjaus laulu, jota laulelen lapsille heidän harjatessa hampaitaan. Tämä yleensä toimii aina mutta jos he ovat jostain syystä todella väsyneitä ja laittavat vastaan, keksimme hampaille hassuja nimiä ja harjaamme ne yksitellen aina uuden hampaan nimeä miettien. Välillä myös auttaa se, että äiti tai isi hoitaa homman nopeasti ja sitten sänkyyn iltaunille tai aamupuurolle!
Meilläkin hampaiden harjaus on aina sujunut. Aloitettu on jo silloin ihan pienenä. Mun vinkki on hammasharja jossa vilkkuu valo sen 2min mitä pitäisi harjata. Itse olen ostanut näitä tokmannilta ja meillä toimii motivaattorina siihen kestoon.
Jordanin peliä esikoinen tossa testaili mutta meillä tietokone ei kyllä kuulu vessaan jossa hampaat harjataan joten siihen en sitä tulee liittämään.
Hammastahnan maun vaihtelulla meillä annetaan pestä hampaat nätisti joka aamu ja ilta. Poika 1v 2kk?
Kummallista kyllä, meillä ei koskaan ole täytynyt tapella hammaspesujen kanssa. Kai ne perinteiset ”pelottelut” hammaspeikoilla tehoavat vielä 5- ja 3-vuotiaille ?
Mä laulelen usein tytön hampaita pestessä itsekeksimääni hammaspeikko-laulua ja kuinka ne häädetään suusta pois, huss huss 😀 ei ole kaunista kuunneltavaa kyllä 😉
meilläkin n. 6kk iästä harjattu hampaita. Nykyään tyttö harjaa hampaita sähköhammasharjalla, joka soittaa 1min harjauksen jälkeen sävelen. 🙂 meillä hankalinta harjaaminen oli n. 3-vuotiaana, mutta sen jälkeen varsinkin on mennyt hyvin. itse olen ollut aika tarkka ettei kariesbakteeri tarttuisi omasta suusta. Varsinkin pienen lapsen kanssa vain kannattaa varoa, että hammastahnaa ei nieltäisi.. Itse käytän nykyään ainoastaan fluoritonta hammastahnaa ja ainakaan kuluneen vuoden aikana ei reikiä ole tullut.. Lapsellekin käytetään osittain fluoritonta. Itselläni ainakin on auttanut kilpirauhasen toimintaan.. Joten suosittelen kaikkien miettimään asiaa.
Meillä hampaidenharjaus vasta kohta ajankohtaista, sillä täällä tehdään vasta ensimmäistä hammasta 🙂 tarkoitus olisi kuitenkin ottaa harjaus heti päivärutiineihin mukaan, jotta vältyttäisiin ylimääräisiltä lääkärikäynneiltä!
Meillä on myös hampaita harjattu jo sieltä 5kk ikäisestä, kuitenkin nyt siitä on tullut yhtä kiukkua! 😀 kaikki keinot siis käytössä, meillä häädetään peikkoja, lauletaan ja lorutellaan 🙂
Poika polvelle istumaan, sitä hyvää herkkuhammastahnaa harjaan ja tarinoita tai lauluja kehiin. Välillä itkun kanssa vähän väkisin, mutta nykyään useimmiten em. keinoilla jo oikein mukavasti sujuu hampaiden pesu. Illoin aamuin muksu jo wc:n hyllyllä harjan nähdessään huudahtaa ”Hammaat!”. Eli tuttu rutiini jo :).
Meillä vauva on saanut harjailla vauvaharjalla kutiavia ikeniään siitä lähtien kun ensimmäiset hampaat tekivät tuloaan. Hampaidenpesurutiini on pidetty aina mukavana hetkenä, eikä olla koskaan väkisin harjattu, ettei harjauksesta jäisi ikäviä muistoja. 🙂
Meillä lauletaan Ti – ti nallen hammaspeikko laulua. Äiti tai isä pesee ensin tytön hampaat ja tyttö itse sitten lopuksi ” tarkistaa ” tuliko hyvät. Muumi hammastahna meilläkin käytössä. Hampaita on harjattu heti ensimmäisen puhjettua 5kk iässä.
Itselläni ei ole vielä lapsia mutta ilolla luin tätä postausta, koska opiskelen itse hammashoitoalalle, ja mun mielestä suunhoidosta puhutaan ihan liian vähän ja monilla ihmisillä ei ole hajuakaan millainen merkitys sillä on ihan kaikkeen terveyteen!
Teidän hampaidenhoito lasten kanssa kuulostaa kyllä hyvältä 🙂 Muuten sanoisin yleisesti lapsien hammashoidosta vinkiksi vanhemmille sen, että muistaa ettei 1-2 vuotiaan lapsen kanssa saisi syödä samalla lusikalla tms. koska siinä iässä on suurin riski saata mutans streptokki –bakteerin aiheuttama tartunta, joka aiheuttaa sitten hampaiden reikiintymisen helpommin. Sekä sen, että erityistä huolellisuutta pesuun sitten kun ensimmäiset rautapostihampaat (kutoset) puhkeaa, sillä kuulemma ne on kaikkein useimmiten reikiintyvät hampaat, kun ovat suussa lapsesta saakka, ja lapselle usein takaa huolellisesti harjaaminen voi olla hankalaa.
Lapsen suunterveydestä huolehtiminen on minulle erittäin tärkeää. Siitä syystä hampaita (aluksi hammasta) harjattiin 2x päivässä aamuin illoin ihan siitä lähtien kun ensimmäinen puhkesi. Tätä nykyä 1,5v neidin hampaat on helpointa pestä, kun otetaan nuket mukaan pesuhetkeen ja niidenkin”hampaat” pestään. Sekä se, että neiti saa lopuksi itse pestä hampaitaan.
Meidän neidillä puhkes eka hammas 3kk iässä ja sieltä asti on pesty aamuin illoin hammastahnan kanssa 🙂 nyt ikää on reilu 10kk ja tyttö kyllä tykkää hampaiden pesusta. Laitetaan muistiin peli mutta laulua vois jo kokeilla!!
Täällä pikkuinen tekee vasta ekoja hampaita. Uskoisin että tulevaisuudessa meidän vanhempien kärsivällisyys ja vaivannäkö ovat avainasemassa hampaiden hoidon onnistumisessa 🙂 Juuri niinkuin mainitsit, se täytyy ottaa rutiineihin mahd.aikaisin ja tehdä hampaiden pesusta houkuttelevaa!
Pienestä alkaen olemme alkaneet pestä hampaita, joten siitä on pikkuisellekkin kehittynyt jo normaali rutiini. Myös pieni tiimalasi auttaa meillä, siitä näemme kuinka kauan hampaita tulee pestä ! 🙂
Meillä harjaus aloitettiin 5kk alkaen. Aluksi se oli hauskaa, mutta vuoden ikään päästyä harjaus ei ollutkaan niin mukavaa kun kaikki pitää tehdä itse. Meillä harjaus on myös rutiini ja laulamme popsi popsi porkkanaa laulua. Harjauksen jälkeen lapsi saa itselleen harjan ja ”harjaa” vielä itse lopuksi. 🙂
Oho kommentti taisi tulla kaksi kertaa kun alkuksi ei toiminut! 😀
Olen antanut pojan pestä ensimmäisistä hampaista lähtien ensin itse ja sitten tarkistanut tuloksen. Meillä tämä on toiminut ja hampaiden harjaus onkin aina aamun ja illan odotetuin juttu 🙂
Meillö myös hampaiden harjaus aloitettu heti, kun ensimmäinen hampu ilmeistyi (neiti noin 4kk silloin). Ja rutiiniksi otettu aamu- ja iltapesut. Tärkeintä on kuitenkin, että neiti (nyt 1,5v) saa ITSE pestä hampaat, äiskä saa vain lopussa tehdä tarkastuksen… 🙂 Tämä systeemi toimii meillä!
Meillä kuopuksen saa pesemään sillä konstin, kun kertoo, että Muumitkin pesevät hyvin hampaita =D. Mukaan kivaan arvontaan!
Meidän pienin on jo tykästynyt järsimään tuota pienintä Jordanin harjaa, vaikkei hampaat vielä ole puhjenneet. Sehän toimii samalla hyvänä purulelunakin. 🙂 Itse olen sellainen hammasnatsi, että hampaat on harjattava hyvin kahdesti päivässä ja harmittaa ihan, jos esikoisen hampaat on jostain syystä harjattu jonkun kerran huonommin, ikäänkuin se hammaspeikko hyökkäisi heti. Esikoinen vaan pureskelee hammasharjaansa liikaa, niin pitää vaihtaa uuteen muutaman viikon välein. o_O Itsellä ei ole koskaan ollut reikiä, niin en halua sellaisiin törmätäkään – en omassa enkä lasten suussa. 😉
Tuota peliä ja laulua pitääkin testata.:) Yksi vinkki muille voisi olla myös se, että harjaa omat hampaansa esim.aamulla niin, että lapsi näkee, jotta lapset tajuavat, että kyllähän nuo vanhemmatkin pesevät hampaansa. Jos lapsi ei koskaan näe aikuisen pesevän hampaitaan, voi olla hankala ymmärtää, miksi omiakaan pitäisi pestä. Esimerkkiä siis kehiin! 🙂
Meillä harjatessa motivaattorina toimii tarina, että hammasharja ajaa yksi kerrallaan pois koko hammaspeikkojen hovin, kuninkaan, prinsessan jne
Meillä on 3veen kanssa iät ja ajat ollut hampaidenharjauslaulu, joka on uudelleen sanoitettu Robocar Poli -tunnari :D.
Meillä neiti 1,5v antaa mun pestä hienosti hänen hampaansa kun saa samalla ”pestä ” mun hampaita mun harjalla. 🙂 aamuisin ja iltaisin juoksee vessaan odottelemaan syömisen jälkeen että koska päösis hammaspesulle.
Meidän 2v hampaiden pesu yleensä sujuu hyvin mutta kiukku kertoina uhkaillaan hammaslääkärillä joka sitten poraa jos hampaat ei pestä kunnolla ja tulee reikiä, eli uhkailu on meidän keino.. Ei ehkä paras mutta toimii 😀
Meillä otettiin harja käyttöön heti ensimmäisen hampaan puhjetessa, mutta harjaus ei lähtenyt sujumaan ongelmitta. Meillä on moni asia tuottanut paljonkin haastetta ja koska harjaus ei kerta kaikkiaan tahtonut onnistua (harjaa ei saatu edes suuhun asti), piti miettiä tarkkaan, mitä tehdä. Harjaukseen tarvittiin pitkän aikaa kaksi henkilöä ja näin on välillä edelleen. Hampaat harjattiin aluksi tietyssä paikassa, tietyssä asennossa ja lauloimme tiettyä laulua. Muutaman kerran hampaiden harjaus oli yhtä itkua, mutta vähitellen pystyimme alkaa purkamaan harjaukseen liittyviä rutiineja ja enää ei tarvita kuin laulu.
Meillä on kaapissa muutama erilainen hammastahna, joista 3v ja 1,5v lapset saa itse valita mitä sillä kertaa laitetaan. Uhmaikäinen ei millään jaksaisi pitkää harjaustuokiota, mutta istuu kuitenki kiltisti paikoillaan, jos harjaan leikin kaltaisesti ”tuolla on Muumi, harjataan se pois! Hei Pikku Myy ja Haisuli, nyt pois sieltä hampaitten välistä!” 🙂
Meidän pieni viihtyy hampaitten pesussa, kun hänellä on toinen harja itsellään käsissä, ja välillä tunkee sen toisen harjan kanssa samaan aikaan suuhun. Pääasia on just, että hampaat tulee pestyä, ja itsekin voi kokeilla millaista hampiharjaa on käytellä.
Hampaat pestään aamulla ja illalla. Se on rutiini ja sujuu hyvin. Ei ollut koskaan ongelmia.
Valitettavasti reikä tuli 5vuotiaana tytölle. Mutta hammaslääkäri sanoikin, että maitohampaat on hauraat ja hyvin alttiita reijille. Vaikka peseekin hyvin. Eskarilainen nyt tyttö ja toivottavasti ei enää reikää ilmesty, mutta pastillit ja purkaa myös käytössä pesun ohella.
Onhan se vähän tuuriakin. Joku ei pese kun kerran viikkoon hampaita ja eka reikä tulee 30-35v… ?
Meillä 3v. ja 1v. tytöt. Vanhemman kanssa välillä ollut vaikeaa saada harjattua mutta konstit on monet. Alussa tehtiin niin että sai itse lopussa harjata, nykyisin ei enää halua. Aamuisin saa itse pestä, illalla vanhemmat pesee. Jokin aika sitten harjattua just niin nii kui pelissä, otettiin hammaspeikkoja kiinni ja mitä milloinkin loruja keksittiin ja malttoi antaa pestä 🙂 Nyt menee ilman konsteja hampaan pesu, ei nyt ihan joka kerta 😀
Nuorempi tulee perässä ja osaa jo vaatia hammaspesua. Ja antaa hyvin pestä. Isosiskosta paljon katsoo mallia ja tekee perässä.
Molemmilta alotettiin pesemään hampaat kun niitä tuli 🙂
Esikoisen 3v kanssa käydään välillä keskusteluja hampaidenpesusta. Neitiä kun ei homma yhtään kiinnosta 🙁 Sitkeästi ne aamuin-illoin pestään. Kiristys/lahjonta/pakotus käytössä 😀
Kun taas kuopus 7kk avaa suunsa ammolleen harjan nähtyään.
Peliä tarttee esikoisen kanssa kokeilla!
Meillä 2v ja 4v, jokka molemmat kyllä harjaa hampaansa, mutta eivät aiemmin ole antaneet meän harjata suostuttelematta. Pahimpinakin uhma-aikoina ollaan päästy metsästään hammaspeikot. Myös erilaiset hölmöilyt ja ilveilyt mahdollistaneet lapsen kikatettua ne hampaat käydä läpi vielä tarkistuskierroksen. Just tällä hetkellä ollaanki päästy siihen pisteeseen et molemmat tulee luokse ja sanoo vaa ”aaaa” kun ovat saaneet aluksi itse harjata. 🙂
Peliä ei olla kokeiltu, mutta häätynee jo huomenna testata!
Meillä harjaillaan koko porukka yhdessä ja alkaa heti kun eka hammas puhjennut. Rutiinia. Pojat antavat onnessaan äitin harjata niien hampaat kun muka jahtaan ja harjaan hammaspeikot pois hampaista ja sitten saa sylkästä ne ulos. Varoa vain ettei liikaa hassuttele kun vaikea harjata jos lapsi nauraa kikattaa samalla! Näin meillä 🙂
Meillä hieman haastavaa harjausta on helpottanut, kun antaa pikkukäteen oman harjan ja itsellä on toinen, millä voi surautella sieltä täältä toisen harjan välistä.
Meillä on harjattu aamuin illoin hampaat sen ekan pikku hampaan puhkemamisen jälkeen. Hampaiden harjaamiseen ei tarvitse houkutella, vaan se on jo meidän juuri 3 täyttäneelle uhmikselle rutiinia. 🙂
Hampaidenharjauslaulu voikin olla ihan kiva, jos joskus menee hankalammaksi harjauspuuhat. Minulla on aikuinen kaveri, joka käyttää munakelloa samaan tarkoitukseen.. 🙂
Meillä vaa lähdettiin pesemää hampaat. Kun poika oli ihan pieni niin minä harjasin. Nyt hän sanoo äiti pettää hampaat 🙂
4 ja 7 vuotiaat saavat aina pesun jälkeen xylitolpastillin. Sähköhammasharjan aikamerkki on myös merkki siitä, että hammaspeikot on kadonneet.
Meillä tyttö alussa tykkäsi muuten vaan hampaiden pesusta, kun oli uutta hommaa ja lie auttoi ikenien kutinaan. Nyt menee rutiinilla, kun saa katsoa peilistä samalla ja pidellä äidin ja isän hammastahnatuubia samalla 🙂
Tää on kyllä erittäin paljon riippuvaista hammasluusta. Meillä ei käytetty tuttipulloa, ei syöty karkkeja tai limuja, pestiin hampaat kunnolla 2krt/pv heti ekojen hampaiden tulosta lähtien. Silti 2v tarkistuksessa todettiin, että hampaista lohjennut palasia ja mahdollinen alkava reikä! Samaan aikaan kaverin lapset käyttää herkkuja ja hampaat harjataan satunnaisesti eikä reikiä ole. En siis osta tämän firman tuotteita enää ikinä..