Rapea omenapaistos

Tähän aikaan vuodesta on enemmän kuin paikallaan puhua erilaisista omenaherkuista, joten tässäpä teille olisi tarjolla sitä perinteisistä resepteistä kaikkein perinteisin – omenapaistos! Itse olen monta vuotta tehnyt paistoksen ihan vaan niin että olen sekoitellut omenaa, kaurahiutaleita, voita, sokeria ja kanelia, mutta tämä syksy on menty uudella kotiliesi.fi reseptillä, josta ystäväni osasi vinkata. Tässä erona on siis se, että mukaan lisätään myös vehnäjauhoja ja näin paistoksesta tulee rapeaa kuin mikä. Ja sisältä herkku jää tietenkin ihanan tahmaisen pehmeäksi – täydellistä!

Omenapaistos

noin 1/2 kg omenaa

100 g voita tai margariinia

1,5 dl fariinisokeria

2 dl kaurahiutaleita

0,75 dl – 1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

Kuori ja pilko omenat, laita omenanpalat vuokaan. Sulata voi ja lisää loput ainekset joukkoon. Ripottele seos omenoiden sekaan ja paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Mitä pidempi paistoaika, sen rapeampi kauraseoksesta tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.