pikamoikat Tampereelta ja cake popsit

Terkut Tampereelta! Junailimme tänne eilen Minean kanssa ja perillä vastassa oli veljeni ja mieheni, joka tuli suoraan Helsingin työmatkalta juna-asemalle. Junamatka sujui loistavasti ensin hampurilaista syöden ja sitten puhelimeni kuvia selaillen tai penkeillä kiipeillen. Mitään leikkivaunua ei tarvittu, enkä usko että meidän ikiaikaisesta junasta sitä olisi löytynytkään :).

Olemme juosseet tänään kiireellä paikasta toiseen, jotta ehtisimme tehdä mahdollisimman paljon, mutta silti moni paikka jäi käymättä. Sinne delfinaarioonkaan emme ehtineet, kun Minea veteli tyytyväisenä pitkiä päiväunia veljeni asunnolla. Josko sitä huomenna vielä ehtisi jotain..

Laitan Tampere-kuulumisia vielä enemmän ja tarkemmin, kunhan saan kuvia siirrettyä koneelle, mutta tähän ajattelin vielä liittää teille yhden suosikkiresepteistäni. Cake popseja olen tehnyt muutaman kerran, ja tykkään niistä ihan valtavasti. Suosittelen näkemään hieman enemmän vaivaa ja tekemään cake popseja ennemmin kuin erilaisia cookie popseja, maku on nimittäin vielä tuplasti parempi! Eikä muuten pahaa ole tuo kakkupohja ihan sellaisenaankaan ;).

Cake popsit

2 1/2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g voita
2 kananmunaa
200 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
 valkosuklaata ja maitosuklaata
tikkuja (esim. grilli tai tikkari)


Sekoita sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Sulata voi ja lisää joukkoon. Lisää myös kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
Paista peltiä pienemmässä leivinpaperilla vuoratussa vuoassa 175 asteessa 20-30 min.
Murenna jäähtynyt kakkupohja tehosekoittimessa ja lisää tuorejuusto. Pyörittele palloiksi.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kasta tikun päätä suklaassa ja tökkää palloon. Laita pallot tikkuineen pakastimeen noin vartiksi. Pyörittele pallot sulassa suklaassa ja koristele.
 

0 Comments

  1. Seija 29 syyskuun, 2013

    Nuo näyttää niin herkullisilta! 🙂 Olen kerran tehnyt itse aikaisemmin (siitä jo aikaa) ja ne ei kyllä silloin onnistunut, täytyisi koettaa uusiks! 🙂

    Vastaa
    • Melina / Minishow 30 syyskuun, 2013

      Höh, mikähän sulla meni vikaan..? Mä taistelin ekalla kerralla että sain pallon pysymään tikussa, mutta keksin sitten ton suklaaseen kastamisen ja pakastamisen.

      Vastaa
  2. Onkohan ketään muuta mun lisäksi, joka ei tykkää cake popseista? Kun ekan kerran tein vähän eri ohjeella kun tuo sun, niin maku oli valtava pettymys 🙁 Maistui vain vehnäjauholle, kaakaolle ja tuorejuuston maku puski liikaa läpi. Tein myös cookie popseja minttudominoista ja Marianne-rouheesta, mutta en oikein tykännyt niistäkään, oli mun mielestä niin ”peruskauran” makuista. Ehkä se johtuu siitä, että olen lopen kyllästynyt kakkupohjien ja keksien makuun. Mut silti mulla herahti vesi kielelle, kun katsoin kuvia sun cake popseista 🙂

    Vastaa
    • Melina / Minishow 30 syyskuun, 2013

      Nää maistuu kyllä vähän sellaiselle raa’alle keksitaikinalle. Tosi makeita, mutta niin koukuttavia :)!

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.