Tässä se on, jokaisen suklaan rakastajan resepti jota ilman et voi elää! Tai jos totta puhutaan, niin elämäsi on paljon parempi ilman tätä reseptiä, sillä jo kerrasta jää koukkuun ja senhän kaikki tietää kuinka siinä sitten käy, kun alkaa mussuttamaan suklaakakkua päivittäin. Kokeilin reseptiä ensimmäistä kertaa viikonloppuna, mutta jo nyt haaveilen leipovani lisää. Ja kyllä, edellinen pellillinen on jo aikaa sitten syöty viimeistä palaa myöten.
Minttusuklaa-brownies
POHJA:
200 g voita
2 dl sokeria
2 dl muscovadosokeria
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1,5 rkl tummaa siirappia
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl maissitärkkelystä
ripaus suolaa
100 g Maraboun minttusuklaata
Sulata voi isossa kattilassa. Lisää joukkoon loput ainekset suklaata lukuunottamatta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun noin 20x20cm vuokaan. Pilko suklaa ja ripottele taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Laita jäähtyneenä noin tunniksi jääkaappiin.
GANACHE:
1 dl kuohukermaa
200 g Maraboun minttusuklaata
Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon suklaa (voit halutessasi syventää makua korvaamalla osan tummalla suklaalla) ja sekoita tasaiseksi. Laita seos jääkaappiin ja tarkista noin vartin välein, milloin ganache on riittävän paksua levitettäväksi pohjan päälle. Koristele haluamallasi tavalla ja leikkaa täysin jäähtyneenä ruuduiksi.
oih! onko suklaa siis minttukrokanttia? vai tummaa suklaata?
sitä vaaleeta minttukrokanttia!