mehevä tiikerikakku

Jos viime viikko oli yksi parhaita vähään aikaan, niin tällä viikolla ollaankin sitten menty aikamoisessa alamäessä. Ensin iPhone lopetti yhteistyön kanssani rikkoutumalla niin, että korjaamisesta on turha haaveillakaan. Ei mikään kaikkein kivoin juttu ihmiselle, joka on hyvinkin puhelinriippuvainen (tai sitten tästä tuli ihan erinomainen vieroituskokeilu). Ei myöskään mikään paras ajankohta hankkia uutta puhelinta näin joulun alla, kun rahanmenoa on muutenkin.

Puhelimen rikkoutumisesta yli päästyäni tuli tasan yhden päivän kestänyt talvi! Oikein kiva juttu muuten, mutta kiireinen mieheni ei ollut vielä vaihtanut talvirenkaita kumpaankaan autoistamme. Illalla vertailimme päivän saavutuksia ja saldoksi saatiin seuraavanlaista: yksi ojaan ajettu auto, toinen jalkakäytävälle ajettu auto, sama auto jumiin jääneenä hetkeä aiemmin tasaisella tiellä ja sama auto vielä naapurin pihassa parkissa, kun omaan ei päässyt pienen mäen takia. Talvi siis taas yllätti suomalaiset! Tai ainakin meiän perheen.

Vastapainoksi näille koettelemuksille on huomenna onneksi tiedossa jotain superkivaakin. Meille tulee muutama äiti lapsineen viettämään Minean pikkujouluja ja niitä varten oon saanut leipoa hyviä herkkuja. Harmi vaan että näillä näkymin vain kaksi lasta pääsee tulemaan, kun lähes kaikki muut ovat sairastuneet. Tästä syystä ja kaiken muun epäonnen takia annoin itelleni luvan ostaa muutaman kivan jutun kotia koristamaan ja lisäksi kaivoin toisen leipomistani minitiikerikakuista pakkasesta jo tänään herkuteltavaksi! Ihan ansaittua, vai mitä sanotte?

 

Tiikerikakku


200 g voita tai margariinia
 2,5 dl sokeria
3 kpl munia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
 1 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
appelsiinin raastettu kuori
Brunbergin tryffeli-suklaita

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
Sekoita kuivat aineet (vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri) keskenään.
Lisää jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
Ota puolet taikinasta erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe ja suklaapalat.
Toiseen puoleen taikinasta lisää appelsiinin kuori.
Voitele ja korppujauhota vuoka.
Laita taikinat kerroksittain vuokaan ja pistele haarukalla pohjaan asti samalla hieman haarukkaa kääntäen. (Kuvan kakkuun tiikerin raitoja ei ole tehty.)
Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

0 Comments

  1. Kippuralla 23 marraskuun, 2013

    hitsi mikä tuuri teillä on ollut 😀 ja eiköhän ne pikkujoulut suju pienemmälläkin porukalla 🙂

    Vastaa
    • Melina / Minishow 24 marraskuun, 2013

      Pikkujoulut suju onneks oikein kivasti, ja toivottavasti ens viikolla tuo onnikin kääntyy!

      Vastaa
  2. Seija 23 marraskuun, 2013

    Oi mikä epäonnen viikko 🙁 kaikki tullut rytinällä. Toivotaan että alkava viikko olisi parempi heti alkuunsa 🙂 Maittava tiikerikakku varmasti päivää pelasti 🙂 Parempaa lauantain alkua ♡

    Vastaa
  3. Laura 23 marraskuun, 2013

    Hauskoja pikkujouluja, kyllä kolmestakin lapsesta jo ääntä lähtee :)! Meillä oli jo pikkuinen lahjakin valmiiksi hankittuna, mutta viikonloppu(kin) menee nyt neljän seinän sisällä.

    Vastaa
    • Melina / Minishow 24 marraskuun, 2013

      Voi harmi, ettette päässy! Pidetään sit vaikka korvaavat äitien pikkujoulut ;).

      Vastaa
  4. Blogi Vanilija 23 marraskuun, 2013

    Uutisissakin kerrottiin/varoiteltiin että Keski-Suomessa on nyt erityisen liukas keli. Onneksi kuitenkaan teille ei sattunut mitään. Mukavia pikkujouluja teille- Tiikerikakku on kuivakakuista paras 🙂

    Vastaa
    • Melina / Minishow 24 marraskuun, 2013

      Olis pitänyt meidänkin siis uskoa uutisiin! Mä rakastan kaikkia kuivakakkuja, ihan parhaita on tiikeri, appelsiini, arabialainen ja ja ja :).

      Vastaa
  5. Voi eiii… Onneksi sillä voi lohduttautua, että mitään kauhean vakavaa ei kuitenkaan sattunut, vaikka kyllähän tuo kaikki harmittaa!Hienosti näyttää sun tiikerikakku onnistuneen! Arvaa harmittaako, koska en enää kykene syömään tiikerikakkua ja se oli mun lemppari aikanaan… Löysin eräissä juhlissa kakkupalastani tai siis jo suustani parisenttisen johdon pätkän! Sellaisen jostain pienestä elektroniikkajutusta ja mulle tuli kamalan paha olo enkä ole sen jälkeen voinut kakkua syödä ja olenkin kehitellyt variaatioita tiikeristä, suosittelen kokeilemaan mariannetiikeriä ja jos salmiakista tykkää niin turkinpippuritiikeriä. Mustikka-valkosuklaatiikerikin on aika hyvvää 🙂

    Vastaa
    • Melina / Minishow 24 marraskuun, 2013

      Ou nou mikä säkä sullakin on ollu! Onneks löytyy kasoittain kaikkia muitakin herkullisia kuivakakkuja. Mariannekin kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.

      Vastaa
  6. Hilla L. 24 marraskuun, 2013

    Blogissasi on ihania kuvia. 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.