Kaipailitte maanantain postauksessa vilahtaneen sienikakun eli mansikka-valkosuklaakakun, tarkempaa ohjetta, joten tässäpä sitä nyt tulisi! Peruskakut teen aina omasta päästäni eikä ohjeita tule vilkuiltua juuri koskaan, ellen sitten halua kokeilla jotain täysin uutta tai kaipaa uusia ideoita vanhojen reseptien tilalle. Juusto- ja täytekakut on simppeleitä tehdä samalla kaavalla makuja vaihdellen ja aina onnistuu. Meikäläinen on tänäänkin seisonut keittiössä koko päivän leipoen huomisille kaverisynttäreille kakkua, muffinsseja, leivoksia jne. Hommaa riittää kyllä kiitettävästi vielä huomisellekin, mutta muutaman jutun sain onneksi ulkoistettua Nikolle ja veljelleni Jarnolle, joka tuli juuri sopivasti kyläilemään. Poikien hommaksi jäi mm piirrellä prinsessoja ja suunnitella linnakkeita 😀 – luulen että lopputulos on sata kertaa hienompi kuin mun tekemänä!
MANSIKKA-VALKOSUKLAAKAKKU
Pohja:
1 pötkö Domino-keksejä
50-70g sulatettua voita
Sekoita murskatut keksit ja sulatettu voi. Seos saa olla aavistuksen kosteaa, jotta siitä tulee ”kiinteämpi” pohja. Painele keksiseos 20cm irtopohjavuokaan.
Täyte:
1 prk kuohukermaa
1 prk Flora vanillaa
1 prk mansikanmakuista rahkaa
1 levy Pandan valkosuklaata
5-8 ruokalusikallista mansikkahilloa
5 liivatelehteä
Vatkaa eri kulhoissa kuohukerma ja vispautuva vanilla. Ota lopuksi muutama lusikallinen vanillaa kerman sekaan, jotta määrät tasoittuvat. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä hetki. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita kuohukerman sekaan mansikkarahka ja mansikkahilloa oman maun mukaan. Itse lisäsin vielä aavistuksen punaista jauhemaista elintarvikeväriä korostamaan vaaleanpunaista sävyä.
Sekoita valkosuklaa toiseen kermaseokseen. Sekoitan yleensä kerman lusikallinen kerrallaan suklaan joukkoon, jolloin seoksesta tulee varmasti tasaista.
Purista liivatteet vedestä, kiehauta tilkka vettä ja lisää 2-3 rkl kiehuvaa vettä liivatteiden joukkoon. Lisää liivate puoliksi molempiin kermaseoksiin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täytteet vuorotellen keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin jähmettymään. Koristele sienikarkeilla ja vaahtokarkeilla ja nautiskele!
Nams! Tätä täytyy kokeilla!
Tuu sit kertomaan maistuko :)!
Moikka! Mikä tän ihanaisen halkaisija on?
Mä tein kakun 20cm vuokaan, niin tulee sopivan korkea näillä määrillä.
Kiitos! 🙂
Eipä kestä! 🙂
Pitääkö Dominoista kaapia se täyte pois vai murskataanko keksit täytteineen? Kuullostaa todella herkulliselta ja pakko kokeilla ittekki 🙂
Mä laitan aina keksit ihan sellaisenaan! En oo koskaan kokeillut onko sillä mitään eroa jos kaapisi täytteet..
Niin herkullisen näköinen kakku, et aattelin kokeilla tyttären synttäreille. Onko näin, et tuorejuustoa ei tule ollenkaan? Voiko kerrokset laittaa heti peräperää.. ettei siis sekoitu keskenään? Kiitos, jos ehdit kommentoimaan, huomenna ois tarkoitus leipoa.. ☺
Mä en käyttänyt tuorejuustoa, kun laitoin ton mansikkarahkan. Yleensä laitan joko rahkaa tai tuorejuustoa, molemmat on vähän turhaa, mutta toki tuohon valkosuklaaosioon voi halutessaan laittaa.. Kerrokset voi laittaa heti peräkkäin, on sen verran tuhteja ettei sekoitu. Voit katsoa kummasta seoksesta sulla tulee löysempää (ehkä mansikka..) ja laittaa siihen tuosta liivatteesta vähän enemmän. Ite jaoin suunnilleen puoliksi, mutta äitini kokeili kakkua viime viikolla ja sanoi että mansikkatäyte oli jäänyt vähän löysäksi. Hilloissa voi olla sen verran eroa että saattaa johtua siitä..
Niin, ja tuuhan kertomaan miten onnistuit! 🙂
Njam, tuli kyllä herkullinen kakku! Kiitos vieläkin ohjeesta. Tein isompaan vuokaan, joen laitoin pohjaan enemmän dominoja. Siksi laitoin myös tuorejuuston valkosuklaatäytteeseen, että tulee vähän enemmän. Mansikkaosioon laitoin 4 liivatetta, koska se tosiaan oli löysempää. Laitoin osan oikeita mansikoita ja osan hilloa ja soseutin ne sauvasekoittimella. (Valkosuklaaosioon laitoin 3 liivatetta). Todella tasainen ja hyvin hyytynyt sekä maukas kakku tuli. Palanen jäi vielä huomiseksi 🙂
Moi! Olen aikeissa tehdä tätä kakkua tyttären synttäreille. Näyttää niin hyvältä 🙂 Tuleeko pohjaan pelkät Domino-keksit ilman valkoista täytettä vai myös keksien välissä oleva täyte mukaan?
Olisi tietysti voinut ensin lukea aiemmat kommentit 🙂 Sieltä se vastaus löytyikin.
Mikähän meni pieleen? Liivatteesta tuli klönttejä, valkosuklaa myös paakkuuntui vaikka sekoitin pienissä erissä? Maku tosi hyvä mut koostumus aivan pielessä minulla 🙁
Liivate täytyy lisätä seokseen todella ohuena nauhana ja koko ajan sekoittaen. Kannattaa myös varmistaa, että se on kunnolla liuennut veteen, ennemmin vaikka lisää vettä tipan, että saa liivatteesta juoksevaa.
Suklaa paakkuuntuu helposti, jos sen lisää suoraan muuhun seokseen. Itse sekoittelen muuta seosta tai pelkkää tuorejuustoa/rahkaa ensin suklaan sekaan, ja lopuksi vasta yhdistän kokonaisuuden. Toivottavasti saat vielä onnistumaan!
Tämä ohje tuli vastaan kreivin aikaan, koska viikonloppuna meillä juhlitaan 1v-synttäreitä. Kyseessä on pojan synttärit, joten sovellan vähän… valkoinen siniseksi väriaineella ja punainen piiloon kakun sisälle 🙂 Kiitos ohjeesta!
Tai sitten kokeilet vaihtaa mansikan mustikkaosioksi ja värjäät vielä vähän sinisemmäksi? Mutta hei aivan mahtavaa, että ohjeesta on apuja!!