Kavereiden vinkistä mä olen nyt viime päivät selaillut vegaaniblogi Chocochiliä, josta löytyy uskomattoman herkullisia vegaanireseptejä. Aiemmin ehdin jo kokeilla perunasalaattia (suosittelen kokeilemaan), ja tällä viikolla vuorossa on ollut kikhernekiusaus ja suklaamuffinssit. Täytyy myöntää, että kaikki kokeilut ei ole mennyt ihan nappiin, koska kukaan ei kertonut mulle että on olemassa kahdenlaisia kikherneitä! Jep, laitoin sitten raakoja herneitä uuniin ja raakojahan ne oli sieltä tullessaankin!
Eilen testasin kookos-suklaamuffinssit, jotka onnistui kyllä – kunhan ensin olin käynyt kolmesti kaupassa ja ostanut kahdentyyppistä kookoskermaa.. Että ihan niin helppoa on ruoanlaitto kun noudattaa erityisruokavaliota, hah! Muffinsseista tuli onneksi aika herkullisia, vaikkakin melko erityyppisiä kuin mihin on normaalisti tottunut. Ensin en oikein tiennyt tykkäänkö kevyestä, omalla tavallaan rasvaisesta päällisestä ja hieman tahmaisesta pohjasta, mutta jääkaappikylmänä muffinssit on alkaneet maistua koko ajan paremmilta ja paremmilta. Luulen että jatkossa turvaudun leivonnassa ennemmin omiin vanhoihin luottoresepteihin korvaamalla vain maidon ja voin muilla tuotteilla, mutta ehdottomasti kokeilun arvoinen respeti on tämäkin, niin kuin varmasti moni muukin erityisruokavalioresepti.
Resepti Chocochili-blogista
KOOKOS-SUKLAAMUFFINIT (noin 25kpl)
5 dl vehnäjauhoja
1 dl kookosjauhoja
2 dl sokeria
100 g tummaa suklaata rouhittuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
0,75 dl kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa
5 dl suklaa-mantelimaitoa
1,5 dl rypsiöljyä
Rouhi suklaa ja sekoita kuivat aineet sen kanssa. Tee keskelle kolo ja kaada siihen suklaa-mantelimaito ja öljy. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 min.
Kuorrute:
2 prk (á 250 ml) jääkapissa säilytettyä kookoskermaa (Blue Dragon)
3 rkl kaakaojauhetta
5 rkl tomusokeria
85 g tummaa suklaata sulatettuna
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita vatkaimella kookoskerma, kaakaojauhe ja tomusokeri. Itse laitoin tomusokeria noin kaksinkertaisen määrän, jotta kuorrutteesta tuli hieman makeampi. Sekoita joukkoon myös suklaa ja kuorruta jäähtyneet muffinssit.
Voi ei mitä herkkuja täältä taas löytyy!! Näitä on ehkä pakko kokeilla 🙂 Mukavaa sunnuntaita sinne teille <3
Ootko jo ehtinyt testaamaan? Kieltämättä nää oli hyviä, vaikka ensin tuntui vähän hassuilta verrattuna perinteisiin muffinsseihin.
Ihanan näköisiä ainakin ovat! Mä tulin nyt ehdottaan et olisko sulta saatavilla videopostausta? Vähän olis kiva. 😀
Apua, ehkä sellaisen vois tehdä kun niitä on nyt toivottu aika paljon!
Mä oon leivonnassa korvannut tutuissa resepteissä vieraille kielletyt ainesosat jollain muulla, esim. Omppupiirakan kanssa olen tarjonnut Oatlyn vanilijakastiketta (ei maitoa) ja se on musta paljon parempaa kuin tavallinen maidollinen vanilijakastike.
Niin mäkin oon nyt tehnyt, että korvaan luottoreseptien maidot jollain muulla. Yllättävän hyvin toimii vesikin melkein kaikessa leivonnassa.
Kivaa, että olet testaillut Chocochilin reseptejä! 🙂
Vegaanisia kuppikakkureseptejäkin on maailma pullollaan, joten vielä yhden perusteella ei kannata tehdä loppupäätelmää siitä, pitääkö vegaanisista leivonnaisista vai ei. Tämä kuorrute oli minullekin vähän epätyypillinen, mutta sai kyllä kovasti kehuja koko työporukaltakin joille näitä syötin 🙂 Pohjan ei kuuluisi jäädä tahmaiseksi. Oletko varma, että ne olivat uunissa tarpeeksi kauan?
Oikein hyviä nämä mustakin oli, hieman vaan erilaisia kun on tottunut perinteisiin överimakeisiin muffinsseihin. Kiitos ihanasta blogista!