Melkein unohtui julkaista tämä kinuskisen makea muffinssiohje, vaikka tätä jo kovasti kyselittekin Minean synttäreiden aikaan. Simppeli taikina ja kinuskia sekä sisällä että päällä, maistuu niin pienille kuin isoillekin herkkusuille! Valmistaminen kannattaa aloittaa kinuskin keittämisellä, jotta se ehtii rauhassa jäähtyä jääkaapissa.
KINUSKIMUFFINSSIT
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
200 g voita tai margariinia
3 kananmunaa
Tee näin: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi ja jaa taikina noin 12 muffinssivuokaan. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia.
täyte:
1 pussi Dr. Oetker Muffin center suolainen kinuski
1,5 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl kevytvispiä
Tee näin: Pursota muffinssien keskelle Dr. Oetkerin suolainen kinuski täytettä. Keitä kinuski eli laita kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri ja anna poreilla 3-5 minuuttia. Kinuskista ei siis näin tule paksua vaan se ainoastaan saostuu. Laita kinuski jääkaappiin pariksi tunniksi jotta se varmasti ehtii kunnolla viiletä. Vatkaa kevytvispi vaahdoksi sekä vaahdota jääkaapissa täysin kylmettynyt kinuski. Yhdistä kinuskivaahto kevytvispiin ja pursota muffinssien päälle.
VAIKUTTAA TODELLA HYVILTÄ! Onnistuiskohan leipoa nää kakun muotoon, tuleekohan kuiva?
Hmmm, enpä tiedä.. Tai tuskin mikään tosi kuiva tulisi mutta tietty enemmän sellainen jenkkityylinen kakku kuin mikään suomalainen täytekakku. Jos taikinan tekisi tuolla samalla ohjeella mutta ehkä tuplana, väliin kinuskiksi karamellisoitu kondensoitu maito ja päälle tuo vatkattu keitetty kinuski? Tuskin voi epäonnistua 😀
Laitan testiin ja tarjoan huomenna Noshin kutsuilla ?
Suosittelen, nää on hyviä! ??