Hyvä mutta helppo suklaakakku

Tämä on todellinen luottoreseptini nykyään, kun pitää leipoa jotain helppoa mutta hyvää ja näyttävää. Samaa reseptiä on viime aikoina kulutettu hyvin ahkerasti, suklaakakkua on nimittäin syöty niin halloweenina, Nooan synttäreillä kuin pariin otteeseen meillä töissäkin. Koristelua vaihtamalla kakusta on moneksi, tämä kuvissa näkyvä versio sai päälleen paahdettua valkosuklaata.

Kakun ohje on Fazerin ja se menee näin:

SUKLAAKAKKU

Pohja:

4,5 dl vehnäjauhoja

4,5 dl sokeria

1,5 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1,5 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

1 tl suolaa

2 dl maitoa

1 dl rypsiöljyä

2 dl vahvaa kahvia

2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon maito, öljy, kahvi ja munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun (18-24cm) vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia

Täyte:

2 dl kuohukermaa

300 g Fazerin sinistä

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita sähkövatkaimella tomusokeri ja tuorejuusto. Lisää joukkoon sulatettu, aavistuksen jäähtynyt suklaa sekä lopuksi kerma. Leikkaa kakku 3-4 osaan ja täytä. Koristele haluamallasi tavalla.

Huom! Jos haluat täytettä riittävän myös kakun päälle kauttaaltaan, valmista täytettä 1,5-2-kertainen määrä.

8 Comments

  1. Mari 3 maaliskuun, 2019

    Kiitos tästä! Leivontareseptisi kiinnostavat kovasti:)

    Vastaa
    • Melina 4 maaliskuun, 2019

      Mahtavaa kuulla!!

      Vastaa
  2. Vivi 3 maaliskuun, 2019

    Jestas miten upea kakku!! Ja varmasti hyväkin!

    Vastaa
    • Melina 4 maaliskuun, 2019

      Kiitos tuhannesti! Tämä kakku kyllä on ihanan helppo ja aina maistunut kaikille vieraille!

      Vastaa
  3. S 10 maaliskuun, 2019

    Minkä kokoiseen vuokaan olet itse tehnyt kuvassa olevan kakun? Näyttää niin ihanan korkealta?

    Vastaa
    • Melina 11 maaliskuun, 2019

      Tämä on tehty 18cm vuokaan! ?

      Vastaa
  4. Riikka 1 tammikuun, 2020

    Onko tuo tavallista tummaa suklaata, mikä valuu reunoille?

    Vastaa
    • Melina 15 toukokuun, 2020

      Se on suklaaganachea eli tummaa suklaata ja kermaa kiehautettuna yhdessä. 🙂

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.