Tätä rahkapiirakan ohjetta olen käyttänyt viime aikoina hurjan paljon, koska piirakka on yksinkertaisuudessaan täydellisen hyvää. Kokeilin piirakkaa myös puolukoiden kanssa ja se oli melkein jopa vielä omenaakin parempaa.
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 rkl vaniljasokeria
Sekoita ainekset keskenään ja lisää 250 g sulatettua margariinia.
Jaa taikina puoliksi ja siirrä toinen osa hetkeksi sivuun. Puoleen taikinaan lisää 1 lasi piimää ja 1 muna. Levitä piimätaikina leivinpaperin päälle pellille.
Tee piimätaikinan päälle täyte:
2 prk maitorahkaa (joko maustamatonta tai
1 prk maustamatonta ja 1 prk Valion vaniljarahkaa)
1 lasi sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 munaa
(sitruunan mehua)
(sitruunan mehua)
Pilko rahkaseoksen päälle omenoita. Piirakan voi myös tehdä kokonaan ilman omenaa tai marjoja, jolloin rahkaan kannattaa lisätä myös sitruunan kuorta raastettuna ja näin piirakasta tulee maukas sitruunarahkapiirakka.
Kaiken päälle murusta vielä sivuun laittamasi taikinan puolikas.
Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
neuletakki / H&M
collegehousut / Esprit
Ihan mielettömän ihania kuvia Mineasta ja tää sun blogis on kyl ihan mahtava 🙂 On todella mukava lukea!
Kiitti! Helppoa mulle, kun malli on niin sulonen ja tykkää välillä poseerata.