Suosikkini suolaisista piirakoista on tällä hetkellä simppeli, mutta niin herkullinen feta-pinaattipiirakka. Harvemmin tulee nykyään enää tehtyä lihaisia suolaisia piirakoita, vaan ennemminkin kokeilen erilaisia variaatioita fetasta, tomaatista ja mozzarellasta. Juuri nyt ihastuttaa erityisesti pinaatti, ja piirakkapohja valmistuu rouheisesta kaurajauhosta Mamma rimpuilee – blogin gluteenittoman pohjan ohjetta mukaellen.
Feta-pinaattipiirakka
Tarvitset:
110g voita
2 dl kaurajuhoa (esim Myllärin lila pussi)
1/2 dl juustoraastetta
1 tl vettä
suolaa
1pkt tuoretta pinaattia
1 pieni valkosipulin kynsi
1pkt Patros-fetaa
1/2 pkt kirsikkatomaattia tai aurinkokuivattua tomaattia
3 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
150 g emmental-juustoraastetta
pippuria ja suolaa
Tee näin:
Sulata hieman voita jotta saat siihen sekoitettua pohjan muut ainekset eli kaurajauhon, hyppysellisen suolaa, veden ja 1/2 dl juustoraastetta. Toinen vaihtoehto on pitää voi huoneenlämpöisenä ja nyppiä sen joukkoon muut ainekset. Painele tai levitä lusikalla taikina vuokaan ja esipaista vajaa 10min 200 asteessa.
Paista parin minuutin ajan pannulla öljyssä valkosipuli ja pinaatinlehdet. Älä anna ruskistua tai etenkään palaa. Levitä esipaistetun pohjan päälle. Murusta päälle feta ja lisää pilkotut tomaatit. Sekoita keskenään kerma, juustoraaste, musteet ja kananmunat. Kaada piirakan päälle ja ripottele vielä halutessasi päälle hieman juustoraastetta. Jatka paistamista vielä noin 20min kunnea pinta on aavistuksen saanut väriä. Nautiskele hyvässä seurassa!
Kiitos tästä reseptistä, tuli todella hyvää👌🏻 tätä tulen tekemään varnasti useesti! Hyvää kesää
Kiva kuulla että maistui! Ja kiitos samoin ☀️
Ihanan näköiben ohje! Onkohan tämä tarkoitettu minkä kokoiselle piirakkavuoalle?
Sellainen perinteinen noin 24-26cm vuoka. 😊