Vajaa pari vuotta sitten vaihdoimme tavallisen runkopatjasänkymme laadukkaaseen Wonderlandin kangasverhoiltuun jenkkisänkyyn, kun huomasimme tarpeen eri kovuisille patjoille mieheni kanssa. Tällöin harkitsimme pitkään myöskin sängynpäädyn ostoa, mutta sänkymallistojen omat päädyt ei oikein meitä vakuuttaneet ulkonäöllään. Kävimme jopa katsomassa Ikean edullista vaaleanharmaalla verhoiltua päätyä, mutta mieheni totesi sen olevan liian perinteinen. Ja toiseksi, värikin olisi ollut täysin väärä makuuhuoneemme värimaailmaan..
Etsiskelyjemme tuloksena syntyi idea itse tehdystä sängynpäädystä ja kuten huomaatte jäi idea muhimaan melko pitkäksikin aikaa. Jostain syystä tästä tuli sellainen sitten joskus -projekti, vaikka nyt toteutuksen jälkeen täytyy sanoa, että tämä olisi varmasti tehty jo aikoja sitten, jos olisimme tienneet, kuinka helpolla ja nopeasti valmista saa aikaan (ja kokonaiskustannukset vähän alle 150€!). Haimme rautakaupasta vanerilevyn, Jyskistä vaahtomuovipatjan, Eurokankaasta vanua, päällyskankaan sekä karhunlankaa ja kahdeksan nappia päällystettiin alan erikoisliikkeessä.
Kuinka näistä tarvikkeista sitten syntyi meidän sängynpääty? Aluksi luulin löytäväni lähes kaikki tarvikkeet levyä lukuunottamatta Eurokankaasta, mutta siellä henkilökunta osasi neuvoa meitä viemään napit päällystettäviksi. Vaahtomuovia emme myöskään löytäneet kuin valmiiden patjojen muodossa, joten se määräsi päädyn maximikorkeuden. Toki leveämpiäkin olisi löytynyt, mutta meille 80cm patja sopi hyvin.
Rautakaupasta saimme vanerin valmiiksi mittoihimme leikattuna (170x80cm), ja saman kokoiseksi lyhensimme patjan. Patja liimattiin levyyn kiinni ja toiselle puolelle piirsimme nappien paikat. Mieheni porasi pienet reiät nappien kohtiin, jonka jälkeen asettelimme vanulevyn (vahvikkeeksi) yhdessä päällyskankaan kanssa patjan päälle ja nidoimme ne toiselle puolelle levyä tiukasti kiinni. Kankaan kiristämisessä kannattaa olla tarkka, että reunoista tulee suorat eikä ne lähde laineilemaan jostakin kohtaa kireämmän kankaan vuoksi.
Päällyskankaaksi kangaskaupassa neuvottiin aidon silkin sijasta ottamaan jäljitelmää kulutuksen- ja auringonkeston vuoksi. Samalla kankaalla päällystimme napit (alle kympillä), jotka kiristimme karhunlangalla levyn toiselle puolelle. Laitoimme myös vastakkaiselle puolelle napin, jotta saimme sidottua langat johonkin kiinni. Päädyn laitoimme seinään kiinni pienillä metallisilla koukuilla, joille mieheni porasi levyyn reiät.
Miltä kokonaisuus näyttää? Me tykätään tosi paljon, ja saatiinpa jo veljeltäni tilaus tehdä pääty hänellekin! Tarkkasilmäiset ehkä huomaavat, että vaihdoin vielä sittenkin ne beiget silkkiverhot kevyempiin valkoisiin, ja ajattelin joku päivä hankkia tilalle perusvalkoiset voileverhot. Tyynytkin sängylle ovat jälkeen kerran vähän vielä hakusessa, mutta ainakin nuo Lennolin Jukka Rintalan suunnittelemat tyynyliinat käy hyvin tunnelmaan. Ehdotuksi kivoista koristetyynynpäällisistä otetaan vastaan :)!
Vau, ihana tuo kyllä on! 🙂 Ootte te taitavia! Täälä vielä sängynpääty tekemättä.Nyt sentään on vanha ovi hankittuna sitä varten, kuhan kerkiäis vaan toteuttaan. 🙂
Kiitos! Ne ovista tehdyt sängynpäädyt on kans upeita! Mut on niissä melkonen hommakin jos joutuu hiomaan, lakkaamaan ym..
Hieno!
Kiitti!
Wau! Tosi hieno!Meiltä puuttuu sängynpääty kokonaan, makkarimme laskeva katto on niin haasteellinen, ettei sinne varmaan mitään saisikaan 🙂
En mäkään ennen oo edes ajatellu sängynpäätyä, mutta jotenkin ajattelin sen sopivan tähän kangasverhoiltuun sänkyyn ja meiän uuteen tapettiin..ja hyvinhän se passaakin :)!
Wautsi! Hieno tuli! 🙂
Kiitos Jemina!!
Meillähän on myös ne matskut ollu jo keväästä…Väbän ottaa vaan aikaa tuo toteutuspuoli 🙂 Millä muuten kiinnititte sen seinään?
Sama homma se oli meilläkin, mut parempi myöhään kun ei milloinkaan.. Itse asiassa se nojaa tällä hetkellä meiän sängyn ja seinän välissä, mut siihen on metallikoukut seinää ja pienet aukot sinne taustapuolelle niitä koukkuja varten. Vähän kun taulun ripustais.
Ihanalta näyttää ja tosi kiva idea!
Kiitos :)!
Ihan mielettömän hieno! Joskus halusin meille tehdä samanlaisen, mutta vielä on jäänyt toteuttamatta, enkä ehkä tähän asuntoon sitä viitsi tehdä, kun haluaisin erilaisen tapetin mitä meillä nyt on ja kivempi sitten katsoa kokonaisuus kunnolla kankaissa ja tapetissa. Täytyy pistää ohje kuitenkin vielä talteen 🙂
Näinhän se on, että sitten osaa hahmottaa paremmin. Munkin mies ihmetteli että miks tehään niin paljon muutoksia nykyiseen asuntoon, jos ei tässä montaa vuotta asuta, mutta lupasin että nää uudet jutut pääsee sitten seuraavaakin kotiin :).