Jouluna saimme suklaata niin monta pakettia, että niitä on vieläkin muutama jäljellä. Omaa lempiherkkuani Wiener nougatia en ole vielä edes avannut, vaan sen säästän erityiseen herkutteluhetkeen tuonnemaksi. Päätin kokeilla Geishasta kuivakakkua oman reseptini mukaan ja lopputulos oli mielestäni niin onnistunut, että tämä kakku pääsee kahvipöytäämme joskus uudelleenkin. Myös juustokakku Geishasta olisi varmaan tosi hyvää, mutta tämän ideana oli laittaa puolet kakusta pakkaseen hätävaraksi. Arvatkaa jäikö sitä sinne asti?
Geishakakku
200 g voita
2,5 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
200-250 g Geisha-suklaata
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa. Voitele ja korppujauhota vuoka ja täytä se vuorotellen taikinakerroksella ja isoilla Geishapaloilla. Paista 175 asteessa noin 45 min. Kumoa jäähtynyt kakku ja kaada päälle sulatettua Geisha-suklaata. Koristele vaahdotetulla vaniljakastikkeella ja hasselpähkinärouheella.
toooo good. Vesikielellä täällä odottelen seuraavaa Jyskän visiittiä 🙂