Suklaakakkuohjeita löytyy ties minkälaisia ja hyvin harvoin niissä voi epäonnistua, kun raaka-aineena on vastustamaton suklaa tai kaakao. Usein puhutaan myös siitä kuinka kakku kuvainnollisesti suorastaan sulaa suussa, mutta tässäpä onkin kakku, joka kovan vatkaamisen ansiosta tekee sitä ihan kirjaimellisesti! Kakku häviää suusta niin nopeasti, että sitä on saatava toinen, jopa kolmaskin pala. Meillä tämä ohje pääsi kertaheitolla suosikkireseptien joukkoon.
Reseptin poimin alun alkaen Suur-Jyväskylän lehdestä (24.4.2013) ja muutin täytteen aineksia hieman omaan makuun sopivimmiksi. Maultaan kakku muistuttaa hyvin paljon mokkapaloja, mutta kuten jo mainitsin, on koostumus täysin erilainen.
Mehevä suklaakakku
Pohja:
4 isoa kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 1/4 dl öljyä tai sulaa voita
1 1/4 dl lämmintä vettä
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 rkl kaakaojauhetta
125 g pehmeää voita
250 g tomusokeria
1 pieni kananmuna
vaniljasokeria
loraus kahvia
loraus maitoa
Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon odottamaan.
Vatkaa keltuaisia ja sokeria voimakkaasti 10 minuuttia sähkövatkaimella.
Lisää joukkoon öljy, vesi ja sekoita tasaiseksi.
Lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut jauhot ja vatkaa kunnolla.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti muun taikinan joukkoon.
Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa korppujauhoilla.
Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 180 asteessa noin 30 minuuttia.
Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.
Sekoita täytteen sula voi ja kaakaojauhe.
Lisää loput ainekset ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Lisää nesteitä tarpeen mukaan, niin että täyte on levittyvää.
Kostuta kakkupohjat kahvilla ja levitä täyte kakun väliin ja päälle.
Koristele marjoilla tai kookoshiutaleilla.
Parhaimmillaan kakku on yön yli levänneenä, mielellään huoneenlämmössä säilytettynä.
Reseptiin ihastuttuani minun oli kokeiltava kakusta myös vaaleaa, mansikkaista versiota. Korvasin kaakaojauhon kakkupohjassa vaniljasokerilla ja tilkalla sitruunamehua. Täytteeksi laitoin tuoreita mansikoita, mansikkakermaa, mansikkahilloa ja vispikermaa. Olen siitä hieman erikoinen makumieltymyksiltäni, etten oikein pidä mansikan ja suklaan yhdistelmästä, mutta tämän kakun kaveriksi sopi suklaakastike erinomaisesti.
Mansikkainen versio ei ollut lainkaan hullumpi, mutta oma suosikkini oli kuitenkin alkuperäinen suklaakakku. Kumpi on sinun suosikkisi ;)?
Oi mitä ihania herkkuja! Täytyisikin jo vihdoin tehdä kesän ensimmäinen mansikkakakku! 🙂
Minullekin tämä oli kesän ensimmäinen omatekemä, muiden leipomia onkin sitten syöty senkin edestä ;).