Tämä on todellinen luottoreseptini nykyään, kun pitää leipoa jotain helppoa mutta hyvää ja näyttävää. Samaa reseptiä on viime aikoina kulutettu hyvin ahkerasti, suklaakakkua on nimittäin syöty niin halloweenina, Nooan synttäreillä kuin pariin otteeseen meillä töissäkin. Koristelua vaihtamalla kakusta on moneksi, tämä kuvissa näkyvä versio sai päälleen paahdettua valkosuklaata.
Kakun ohje on Fazerin ja se menee näin:
SUKLAAKAKKU
Pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
1,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon maito, öljy, kahvi ja munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun (18-24cm) vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40-50 minuuttia
Täyte:
2 dl kuohukermaa
300 g Fazerin sinistä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita sähkövatkaimella tomusokeri ja tuorejuusto. Lisää joukkoon sulatettu, aavistuksen jäähtynyt suklaa sekä lopuksi kerma. Leikkaa kakku 3-4 osaan ja täytä. Koristele haluamallasi tavalla.
Huom! Jos haluat täytettä riittävän myös kakun päälle kauttaaltaan, valmista täytettä 1,5-2-kertainen määrä.
Kiitos tästä! Leivontareseptisi kiinnostavat kovasti:)
Mahtavaa kuulla!!
Jestas miten upea kakku!! Ja varmasti hyväkin!
Kiitos tuhannesti! Tämä kakku kyllä on ihanan helppo ja aina maistunut kaikille vieraille!
Minkä kokoiseen vuokaan olet itse tehnyt kuvassa olevan kakun? Näyttää niin ihanan korkealta?
Tämä on tehty 18cm vuokaan! ?
Onko tuo tavallista tummaa suklaata, mikä valuu reunoille?
Se on suklaaganachea eli tummaa suklaata ja kermaa kiehautettuna yhdessä. 🙂