Ja tervetuloa kaikki uudet lukijat!
Nyt taitaa olla omena-aika parhaimmillaan, se verran tiuhaan ainakin meillä on viime viikkoina leivottu omenaherkkuja. Lisäksi meillä asustaa yksi kova omenafani, joka mutustelisi omenaa vähän joka välissä, eikä syötäväksi kelpaa mikä tahansa omena vaan sen pitää ehdottomasti olla iiiso omena. Omenamäärää kauhistellessani kuvittelin, että seuraavina päivinä saisin herkullisia leipomuksia pakkaseenkin, mutta niinhän siinä on kuitenkin käynyt, että kaikki on tähän mennessä hävinneet yhdessä hujauksessa parempiin suihin. Eikä kyllästymisestä ole vielä tietoakaan!
Alkuviikosta kävin Minean kanssa vielä ystäväni pihassa poimimassa muutamia omenoita, ja samalla napsin pari kuvaa meidän pienestä poimijasta. Kovin tehokkaita emme kylläkään olleet, vaan lopputuloksena saimme kotiinvietäväksi sangollisen ystäväni valmiiksi poimimia omenoita, ja maa oli täynnä omenoita, joista Minea oli jokaisesta puraissut muutaman kerran. Näinköhän kutsu käy enää ensi syksynä poimimaan ;).. ”Poimimistamme” omenoista tein vähän karkeampaa sokeroitua sosetta pakkaseen talven varalle piirakoitten, pullien ja kääretortun täytteeksi, ja on viime vuotiset soseet kelvanneet Mineallekin erinomaisesti puuron kanssa. Tykkäättekö te säilöä kesän ja syksyn satoa jemmaan?
Perinteisen omenahyveen lisäksi olen tehnyt omenoista erilaisia piirakoita kokeillen eri reseptejä tai itse soveltaen. Ajatuksena olisi vielä yhdistää omenat ja marenki jonkinlaiseksi piirakaksi, mutta toistaiseksi ollaan menty jo aiempina vuosina hyviksi todetuilla rahkapiirakalla sekä omena-murupiirakalla (joka muuten toimii ihan yhtä hyvin marjoillakin!). Mineasta on kovaa vauhtia kehkeytymässä pieni leipurin apulainen, sillä nykyään mitään ei meidän keittiössä valmisteta ilman että Minealla on kauhansa keitoksissa mukana :). Joko tyttö sekoittelee taikinaa innokkaana, lisäilee aineksia kulhoon tai parhaana osuutena maistelee taikinaa! Jos teiltä löytyy yhtä ahkeria leipureita kotoa, niin vinkkejä otetaan vastaan ergonomisesta lapsen kanssa leipomisesta (paras vaihtoehto tuskin on lapsi sylissä toisella kädellä säheltäen 😉)..
Tällä viikolla meidän keittiössä valmistui helppo ja herkullinen omenapiirakka tähän tyyliin:
Omena-murupiirakka
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
noin 2 omenaa
(pinnalle voita, kaurahiutaleita, sokeria ja kanelia)
Sulata rasva ja lisää joukkoon sokeri.
Lisää jauhot ja ota taikinasta kahvikupillinen sivuun.
Lisää taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sekoita kovaa lusikalla tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan.
Lisää päälle omenanpalat sekä loput taikinasta.
Itse lisäsin päälle vielä kauramurua (sekoita sulatettua voita, sokeria ja kaurahiutaleita).
Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.
Ehdin tällä viikolla leipoa toistakin superhyvää herkkua, sen reseptin laitan jakoon ensi viikolla. Lauantaina kävimme myös kuvaamassa uusia POMPdeLUXEJA satumaisessa ympäristössä, ja on pakko todeta, että tämä äiti on täysin hurahtanut syksyn Pomppeihin (vaikka kuinka aluksi luulinkin, ettei tänä syksynä niin tapahtuisi 😉).
Ihania kuvia :)) Omppuherkkuja on loihdittu tääläkin, juuri tänään postasin meidän omppupiirakkareseptin 😀 Ja uunituoreena jätskin kanssa on omakin suosikkini, ihan parasta! :))
Mä huomasinkin sun postauksen ja hieman huvitti kuinka ollaan mietitty samoja juttuja :D! Ja multa on vielä tulossa se crocs-postauskin.. Me samikset ;)!
Meillä ompuista tehtiin pakastimeen omenasosetta.Ihana asu pikku neidillä, tuota samaa pörröliiviä olen katsonut H&M:llä 😉 Eikös tuo PdL:n hame ja paita ole PdL:n kesän mallistosta? Meiltä löytyy nimittäin samanlaiset, tosin meillä hame on vaaleanpunainen.
Joo noi on kesän mallistoa, mutta hame alkaa vasta nyt olla kunnolla sopiva, kun menin ottamaan 86cm.. Pörröliivikin on jo keväältä, mutta samanlaista taitaa löytyä Hennesiltä melkein aina.