Jäätelökakku, tuo kesän must herkku joka valmistuu lähes hetkessä ja maistuu melkein jokaiselle! Jos muuten ei leipominen oikein nappaa, niin jäätelökakkua suosittelen silti kokeilemaan jo pelkästään sen helppouden vuoksi. Ladot vain aineksia toinen toisensa päälle, laitat kakun hetkeksi pakkaseen ja koristelet – niin vaivatonta ja silti niin hyvää, että kakku häviää herkkupöydästä taatusti viimeistä murua myöten.
Tarvitset:
suklaakakkupohjan (joko valmiin tai itse tehdyn)
1 pkt suklaajäätelöä
1 pkt vaniljajäätelöä
1/2 pkt marjajäätelöä (itse käytän S-ryhmän marjaraitaa)
marenkeja
kinuskikastiketta
nonparelleja
Vuoraa irtopohjavuoan (20cm) pohja leivinpaperilla, ja jos sinulta löytyy reunakalvoja, niin asettele ne vuoan reunoille. Painele aavistuksen sulanut suklaakakkupohja (tai jos teet itse, niin kokeile esim Annin uunissa -blogin suklaakakun pohjaa) irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jäätelöt pöydälle ja paloittele ensin suklaajäätelö pohjan päälle. Kaada päälle noin 1/2 prk kinuskikastiketta sekä murustele päälle marenkia. Pilko seuraavaksi päälle vaniljajäätelö ja odota että pinta sulaa sen verran, että saat sen taputeltua sileäksi. Voit myös kastella lusikkaa kuumassa vedessä ja sivellä pintaa sen avulla. Pakasta kakkua hetki. Koristele pyörittelemällä palloja marjahäätelöstä sekä ripottelemalla päälle vielä nonparelleja ja marenkeja.