Tämä herkullinen ja nopeasti valmistuva kakku sopii hyvin vaikkapa tulevaan äiienpäivään! Suklaakakku on monen suosikki, mutta sitä on välillä kiva varioida maustamalla kakku omalla lempimaulla – suklaan kanssa loistavasti toimii esimerkiksi appelsiini, vadelma tai minttu kuten tässä kakussa. Pohjan ohjeen löysin Annin uunissa -blogista, ja varioimalla siitä aavistuksen ja yhdistämällä sen omaan täytteeseen sai. Kakusta juuri mieleiseni. Kokeilkaa ihmeessä, ainakaan minttusuklaan ystävät eivät tule pettymään!
MINTTUSUKLAAKAKKU
pohja:
4 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1,5-2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 dl maitoa
0,75 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2 dl kuumaa kahvia (tai vettä)
Sekoita kuivat aineet keskenään yhdessä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy ja kananmunat. Lisää nestesekoitus kuvien aineiden joukkoon vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kuuma kahvi. Vuoraa kaksi 18cm irtopohjavuokaa leivinpaperilla, jaa taikina niihin ja paista 175 asteessa reilu puoli tuntia. Ota kakut pois kun taikinaa ei enää tartu puutikkuun. Jos sinulla ei ole kahta vuokaa, voit paistaa kakun kahdessa erässä.
täyte:
80-90 g leivontamargariinia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
oman maun mukaan 400-450 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
mintunväristä elintarvikeväriä
oman maun mukaan 1-2 tl piparminttuesanssia (löytyy isommista ruokakaupoista)
50-100 g tummaa minttusuklaata
Vatkaa pehmeä margariini ja tuorejuusto keskenään notkeaksi. Lisää loput aineet, raasta minttusuklaata joukkoon. Leikkaa kakkupohjat puoliksi, laita kerrosten väliin ohuelti täytettä ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.